Un tărâm al visurilor devenite realitate – casa perfectă

Întotdeauna mi-am dorit să îmi decorez locușorul meu în stilul propriu, fără să mă împiedice cineva să-mi pun simțul artistic la treabă. Când aceste cuvinte zboară din tastatură. imi amintesc de posterele care tronau mandre pe ușile dulapurilor mele. Urmele de lipici de la posterele vechi ulterior aflate în dizgrație erau acoperite cu pasiuni noi – de obicei peisaje.Dar acum am crescut, pot face alegeri înțelepte. Știu că pot. 
Și acum a venit timpul să ne mutăm în noul apartament. Plănuim de mult asta, însă modificările pe care le ceream de obicei în ultima clipa ne-au cam ținut în stand-by .Când jumatatea mea mi-a dat mână liberă cu privire la amenajarea interioară am țopăit cam 5 minute prin casă de bucurie. Am visat de mult la clipa asta. M-am simțit ca un copil adus de mânuță într-un magazin cu dulciuri și lăsat să-și cumpere ce vrea el. Eu aveam voie nu doar să cumpăr decorațiuni și mobilier care să fie în armonie, dar puteam să-mi și creez mobilierul perfect. Cât de tare e asta?
Mâine e ziua fatidică. Deși sunt frântă de oboseală de la atâta strâns, sunt entuziasmată. Știu că noaptea asta va fi una albă și lungă. 
Ca prin vis…sună alarma…. Poate că nu ar fi trebuit să las tot alarma aceea cu păsărele să cânte. Mai tare mă relaxeaza. Mă dau jos din pat și după ritualul de dimineață, ajung la alesul hainelor. Parcă oscilez între o ținută de scandal și o rochie vaporoasă . Știu că vor fi atatea de cărat, dar parcă nu am cum să intru așa imbracata pe ușa cea albă perfect finisată, portița catre casa visurilor mele.

După câteva ore, după ce am cărat tot, am reușit să reiau intratul pe ușă. Nu il pot trata așa ca pe un lucru normal. Mai devreme, aș fi fost în stare să mă uit doar cu un singur ochi pe unde merg doar ca să nu-mi stric singură surpriza. Trebuie să îi acord atenția cuvenită. Zis și făcut. Apăs pe clanță și pășesc în căsuța care acum ne găzduiește visele, dorințele și miile de ganduri. 
Parchet laminat de un alb cenușiu, modelul Woodstep Luxury, din cadrul magazinului online Diego a fost alegerea potrivită. Este perfect pentru decorul shabby chic pe care l-am abordat. Da, știu că pare clișeu, dar chiar este stilul de amenajare interioară care mă definește.
Pe hol dau cu ochii de scaunul din acril transparent de care sunt atât de mândră. L-am găsit după o canapea într-un magazin și am zis că trebuie să fie al meu. Fereastra falsă dă un aer foarte interesant încăperii. E ca și cum acolo ar trebui să fie. Și perdeaua albă aleasă este atât de diafană. Serviciul de consiliere profesională mi-a fost de un real ajutor. 
diego_RO-300x101.jpg
Urmează camera cea mai importantă, nu? Perfectă pentru a primi musafirii, pentru a te relaxa. Livingul mi-a dat cele mai multe bătăi de cap. Oricine auzea ce vroiam zicea că sunt absurdă. Vroiam ceva în stil vintage, dar totuși confortabil și calduros. Am căutat printre modelele de covoare moderne și se îmi place că oferă fix caldura aceea pe care o doream eu. Mi-am dorit multă lumină si cu ajutorul pereților din lemn alb si al mobilierului alb am obținut efectul scontat. Ce bine că m-am răzgândit în ultima clipă cu privire la măsuța aceea din europaleți pe care mi-o doream. 
Mă bucur că am fost inspirata și am adus deja lumânările parfumate și cărțile pe care le citesc. Presimt ca nu voi poposi mult în dormitor.
Mai fac câțiva pași pe parchetul proaspăt curațat și ajung în bucătarie unde deja mă imaginez scoțănd brioșe din cuptor și parcă simt mirosul de vanilie care patrunde în toate cotloanele casei. Mobilierul model vintage mă face să-mi doresc să caut deja rețete nou de incercat. Și covorul era un must – un pahar de vin împărțit cu persoana iubită este bine cuvenit dupa o zi obositoare la muncă.
La doua uși distanță ajung în mica bibliotecă. Va fi colțisorul meu de relaxare. Canapeaua a fost aleasă cu mare simț de răspundere în funcție de comoditate. Cred ca am ales-o prea comoda acum. Există posibilitatea să adorm la cat de moale este. Alaturi de niste brioșe, o carte bună și câteva pernuțe confortabile, sunt convinsă că voi fi transpusă rapid într-o lume de poveste.
 Și multumirea mea sufletească stă în mica bibliotecă. Este foarte bun Pinterestul pentru idei geniale. Cine ar crede ca acea biblioteca este de fapt si ușa de intrat în dormitor? Da. mereu mi-am dorit un pasaj secret și acum il am. 
Apăs pe butonul de pe bibliotecă și la fel ca Alice în Țara Minunilor, prin ușa fermecată ajung pe tărâmul magic al dormitorului. Nu cred ca mai este o curiozitate faptul ca movul este culoarea mea preferată. Florile din stânga patului mă binedispun pe loc și mirosul lor se simte în toată camera și deja mă simt ACASĂ. Ca un copil mic, mă uit în stânga și în dreapta pentru a fi sigură că nu sunt prinsă și certată și tiptil tiptil mă urc în pat și sar. Exact ca atunci cand eram mică. Ce sentiment frumos. Și soarele blând care-mi mângâie fața de fiecare data când sar mă scapă de sentimentul de vinovatie. Dar aud pași, mă liniștesc și stau cuminte la marginea patului. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Sper doar ca zâmbetul meu ștrengar să nu mă dea de gol.

În colțisorul opus patului am ales căteva decorațiuni pe care le-am căutat cu înverșunare. Lumânarea, cutia de bijuterii în forma de ou și aripioarele de înger mă fac să mă gândesc la îngerul meu pazitor, tata. Și mă simt în siguranta.

Mă bucur că am investit atat de mult timp în alegerea mobilierului și decorațiunilor. Pentru ca micile detalii contează și chiar ele dau farmecul unui loc căruia îi vei spune ACASĂ. 
* Aceasta postare a fost scrisă pentru competiția Spring SuperBlog 2016 * .

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *