Frumusețea nativă a româncelor


      Mereu am fost de părere că frumusețea unei persoane stă în ochiul privitorului care poate fi tolerant sau critic. Nu toata lumea are aceleași standarde în ceea ce privește frumusețea și nu cred că există un etalon de frumusețe care să poată fi general valabil. 

      Am ales această asociere curioasă din cadrul titlului deoarece cred eu că sunt doua tipuri de frumusețe exterioară :  cea cu care ești înzestrată și cea pe care o dobândești în timp fie prin cizelare, fie prin operații estetice.
       Româncele sunt cunoscute pentru frumusețea lor. Consider că secretul frumuseții româncelor este unul de ordine interioară.Ține de felul de a fi, de acel farmec individual care pune în valoare o persoană .

      
      Stardardele frumuseții sunt diferite astăzi față de 1920 de exemplu. Acum standardele impuse de societate sunt de cele mai multe ori superficiale. Frumusețea exterioară fără frumusețe interioară duce la dezumanizare și acesta nu este un exemplu demn de urmat.
     Femeia perfectă își schimbă chiar în aceste momente trasăturile. Poate că astăzi are buzele cărnoase, iar mâine le va avea normale. Sau poate că parul lung și cu bucle romantice va fi inlocuit de par mediu și drept.
      În Egiptul Antic, frumusețea era reprezentată printr-o siluetă suplă, cu talie inaltă si umeri mici. Machiajul era un aspect central și femeile din acea perioadă aveau ochii puternic conturați cu negru .
       De-a lungul epocii victoriene a Angliei, perfecțiunea feminină avea întotdeauna o siluetă de tip clepsidră și cosițele lungi ca simbol al feminității.
      Anii ’60 au fost încununați de feminsm, iar din punct de vedere vestimentar, fustele mini și rochiile în formă de A au fost în vogă, altfel fiind apreciate femeile slabe și înalte.

      Așadar, frumușetea a fost un aspect ce s-a modificat în funcție de epocă.

       De curând a început să mă pasioneze medicina ayurvedică. Și frumusețea româncelor se pliaza tot pe aceleași principii. Frumusețea româncelor exterioară este în raport proportional direct cu frumusețea lor interioară. Una fără cealaltă poate exista, însă femeia în cauza ar fi una ” deformată “, superficială , plină de sine. 
      Ayurveda este cel mai vechi sistem de medicină din lume. S-a dezvoltat și practicat pe teritoriul Indiei, iar in prezent are un mare succes in România. Aici există clinici și cursuri de ayurveda particulare.
     Ayurveda susține că acest concept de frumusețe cuprinde : frumusețe exterioară sau Roopam ,  frumusețe interioară sau Gunam și frumusețe durabilă sau Yayastyag. 
  •   Frumusețea exterioară reflectă sănătatea noastră și calitatea vieții noastre și a dietei. Un stil de viață sănătos și echilibrat va reda femeii o piele îngrijită, un păr hidratat, de aici rezultând starea de armonie din corpul nostru.
  •  Frumusețea interioară este acea stare de spirit ce se poate citi pe chip și în comportamentul nostru. Ea reiese din armonia dintre inimă și rațiune, rezultând pacea interioară. Frumusețea interioară generează calități precum bunătate, dărnicie, amabilitate. O femeie care are frumusețea interioară în armonie cu frumusețea exterioară este cu adevărat FRUMOASĂ .
  •  O femeie se naște frumoasă, însă pentru a opri procesul imbatranirii corpului apelează la o detoxifiere generală a corpului, având astfel acces la frumusețea durabilă .    Frumusețea româncelor este o combinație între rezultatul simetriei și armoniei trăsăturilor fizice, bunătatate, mărinimie și jovialitate și îngrijirea constantă a corpului și hrănirea spiritului. 
     La nivel profund, contează mai mult frumusețea exterioară, deoarece, în lipsa unei preocupări constante cu privire la îngrijire aceasta devine fadă de-a lungul timpului și doar frumusețea interioară poate atunci să-și aducă aportul și poate ajuta la menținerea relațiilor. 
      Frumusețea exterioară este importantă deoarece așa este construit omul, ea este cea care atrage și stârni curiozitatea. De aceea se spune că prima impresie contează.
       Trăirile sufletești își pun amprenta pe chipul unui om și de cele mai multe ori ne putem da seama de suferința unei persoane doar printr-o privire.


Mama și bunica mea sunt pentru mine exemplul perfect de frumusețe nativă.


     Mama mea este un model pentru mine: este o femeie puternică ce a luptat cu îndârjire pentru familia ei, dar niciodata nu a uitat să aibă grijă de ea. Oricât de greu i-a fost, oricât de obosită era, mereu găsea 5 minute pentru sufletul ei. Și aici nu ma refer la ore petrecute la salon. Ci strict la lucruri făcute la timpul lor care au avut un mare impact asupra anilor ce au urmat.
     
     Mama s-a machiat în timpul liceului foarte puțin doar la majorate, deoarece avea o profesoară de matematică ce la fiecare oră îi smulgea genele pentru a vedea dacă e dată cu rimel. Se machiază de la 17 ani. Și din momentul în care a început să se machieze, bunica a învățat-o un lucru foarte important: demachierea. Pe atunci se lucra intens în domeniul constructiilor și bunica a sfătuit-o să se demachieze în fiecare zi fără excepție pentru a îndepărta impuritățile strânse la suprafața pielii de-a lungul zilei.


        Momentul meu preferat din zi atunci când aveam cam 10 ani era să o privesc pe mama cum se demachiază. În fiecare seară la aceeași oră era acest ritual care pe mine mă fascina. Și poate că m-a intrigat și mai tare faptul că odată cu trecerea timpului, laptele demachiant Doina a fost mereu prezent pe polița din baie și a fost o constantă în ritualul mamei de îngrijire.  
      Ca să vă spun ceva amuzant și pentru a-mi înțelege curiozitatea, pe mama o cheamă Doinița și eu, la fel ca ea, am crezut ca e un nume predestinat. Atunci când eram mica credeam că este un demachiant personalizat făcut pentru ea. Și mulți ani așa am crezut. O poțiune magică ce a ajutat tenul mamei să nu fie afectat de trecerea timpului. Cu mișcări circulare, laptele demachiant Doina era aplicat cu o dischetă demachiantă pe față și pe gât și așa erau îndepartate reziduurile și machiajul de pe ten. 
     Și eu am folosit același demachiant dupa ce am început să mă machiez. Și acum țin minte mirosul și textura produsului și faptul că îmi lăsa tenul hidratat dupa folosire . Și pretul este imbatabil. Mama a spus că se bucură că acest produs a rămas neschimbat. Eu acum folosesc un produs din gama Gerovital Happiness potrivit tipului meu de ten: gelul spumant demachiant.     Mama întotdeauna s-a aranjat înainte să iasă din casă: aplica măcar un creion negru în jurul ochilor și un ruj frumos pe buze. Și acum face la fel. Și asta îmi place mult la ea. Acesta este frumusețea durabilă din punctul meu de vedere.


      Iar bunica mea dragă este un model de femeie frumoasă. Bunica mea este o femeie simplă, o femeie care deși a crescut fără parinți și a fost crescută de bunica ei, a știut să se respecte și să își întrețină frumusețea așa cum a știut mai bine. Deși s-a machiat foarte rar, a știut să se pună în valoare cu ajutorul îmbrăcăminții, a pantofilor frumoși și a coafurilor îngrijite. În fiecare an îi duceam în dar cate un ruj, însă la următoarea aniversare era aproape nefolosit. Ulterior am înțeles că ea nu pune preț pe astfel de lucruri, ci mai degraba pe o haină călcată bine sau o fustă într-o culoare frumoasă.     Produsele Farmec sunt alegerea mea pentru cadourile celor mai importante femei din viața mea. Sunt produse care pe ele nu le-au dezamăgit și se înteleg foarte bine cu ele. Tot sub umbrela Farmec se află și produsele Gerovital Plant .
farmec_superblog_proba
   Povestea gamei Gerovital Plant începe în anul 1985. Inovația stă la baza longevității gamei Gerovital Plant, produsele și principiile active ținând pasul cu ultimele descoperiri din industria cosmetică. În anul 2016, ei au scos pe piață o nouă gamă de produse Gerovital Plant, în care ingredientul de bază ales este uleiul organic din floare de mac. El are avantajul de a proteja tenul și pielea de stresul urban. Tot mai multe persoane devin alergice, dezvoltă anumite sensibilități ale pielii, iar uleiul din flori de mac are efect calmant și de protecție a pielii. Este ideal în tratamentul cosmetic al tenurilor deshidratate şi expuse stresului factorilor de mediu, prevenind deshidratarea, iritarea, apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii. Produsele sunt destinate persoanelor cu vârste de peste 25 de ani și se bazează pe principii active naturale ce asigură o bună toleranță și compatibilitate cu pielea. Produsele sunt hipoalergenice, fără parabeni sau conservanți.
Produsele din această gamă sunt potrivite pentru mine. Anul acesta fac 26 de ani și tenul meu este deshidratat și sensibil și faptul că previn ridurile este un mare plus. Mă tentează cremă microdermabraziune și apă micelară hidratantă .
Sfaturile mamei mele cu privire la demachiere sunt de neprețuit și bunica mea cu fiecare ruj nefolosit mi-a dat o lecție de viață. Încrederea mamei de atația ani în produsele Farmec este la fel de grăitoare ca prezența laptelui demachiant Doina pe polița din bucătărie. 
Frumusețea femeilor din viața mea este reprezentată de lucruri simple, dar cu un mare efect. Un echilibru sublim între frumusețe interioară , frumusețe exterioară și frumusețe durabilă .

* Acest articol a fost scris pentru Competiția Spring SuperBlog 2016 I*

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *