Încape oricine în pantofii Cenuşăresei ?

A fost odată ca niciodată o domnișoară pe numele ei de scenă Cindy . Ea trăia în Londra împreună cu părinții ei. Ei i-au oferit întotdeauna tot ce e mai bun pe lume, dar ea ca orice adolescent avea nevoile ei. Să meargă în oraș cu prietenele ei sau chiar să meargă la o petrecere fără să-i fie rușine .
 Neavând resursele suficiente pentru a merge la doctor, deși se simțea rău de câteva luni deja, mama fetei încerca să disimuleze cât de bine putea . Starea ei s-a înrăutățit considerabil în următoarele doua luni și a fost răpusă la pat.
Pe patul de moarte și-a chemat fiica și a rugat-o să în permită tatălui ei să fie fericit după ce ea trece în neființă. Cindy a acceptat ultima dorință a mamei ei și i-a promis ca indiferent de situație îi va permite tatălui ei să fie fericit.
Mama a murit lăsând în urmă multă suferință și râuri de lacrimi, iar fata a încercat să fie puternică și să îl susțină pe tatăl ei în tot ceea ce vroia sa facă.
Anii au trecut și într-o zi tatăl a venit bucuros nevoie mare acasă tipând cât putea de tare: ” Nu mai suntem săraaaaci, nu mai suntem săraciiiiiiii . ” El, din puținul pe care îl avea pusese un bilet la Lotto și câștigase premiul cel mare. Situația lor materială a devenit foarte bună subit. Tatăl a donat un sfert din bani oamenilor săraci și cu o parte mare din bani a deschis un cont pentru studii pentru fata sa.
Vestea că a câștigat la Lotto a apărut peste tot la știri și inevitabil mulți prieteni s-au reîntors în viața lor . Inclusiv o femeie pe nume Sara pe care mama lui Cindy a fost mereu geloasă pe motiv că mereu i-ar fi făcut ochi dulci. După 3 luni, deja prezența Sarei în viața lor îsi spunea cuvântul. Ieșiri la cină în fiecare săptamână, iar faptul că tatăl ei se aranja mai mult ca înainte îi dădea de bănuit lui Cindy.
Dar de fiecare dată când vroia să-și întrebe tatăl cu privire la relația lui cu Sara, își amintea ultimele cuvinte ale mamei sale. Relația lor a evoluat, iar tatăl nu a mai avut scăpare și a trebuit să recunoască afecțiunea pe care o simțea pentru noua femeie din viața lui . În scurt timp, Sara și fetele ei s-au mutat la Cindy acasă și ea a fost pusă în fața faptului împlinit.

Din păcate, cele trei femei străine erau foarte cheltuitoare, iar tatăl a trebuit să plece peste hotare pentru a găsi un loc de muncă suficient de profitabil pentru a le îndeplini nevoile costisitoare.
Cindy a rămas de data asta singură, în aceeași casă cu mama și surorile ei vitrege.
Gelozia pe care surorile vitrege o simțeau față de ea, o determinau pe Sara să o pedepsească foarte des pe Cindy fără motiv. Era pusă să doarmă în beci, pe o saltea pe care doar șobolanii trecuseră, să se îmbrace cu hainele ei vechi. Nu mai avea voie sa isi cumpere haine noi și nici o cheltuiala nu ii era permisa chiar daca tatal ei ii trimitea bani lunar. Trebuia sa spele podelele, sa curete wc-ul cu periuta de dinti, sa le curete papucii domnisoarelor si multe altele.
Momentul culminant a fost cand mama vitreaga a prins-o pe Cindy probandu-i noua haina de blana si a pedepsit-o aspru. A pus-o sa stea in genunchi si i-a aplicat corectii fizice timp de o ora, inchizand-o ulterior intr-un dulap foarte mic. A fost lasata acolo timp de 2 zile fara hrana si fara mancare.
Dupa ce a fost scoasa din dulap, Cindy nu a mai fost niciodata la fel.

S-a produs un declic si din acel moment Cindy a inceput sa fie cu totul alta. Dupa cateva luni, la intoarcerea tatalui ei, ea a mers la psiholog la insistentele lui. Tot ce a putut spune doctorul a fost ca ea a suferit o trauma care a marcat-o pentru totdeauna si nu se putea face absolut nimic in privinta asta.

Dar Cindy a uitat sa specifice un lucru important. Se simtea diferita si mereu uita ce facuse cu o zi inainte.

Cindy a crescut si la 20 de ani s-a angajat si s-a mutat la casa ei. S-a mutat impreuna cu prietena ei cea mai buna care-i fusese confidenta timp de ani de zile si care ii era mai apropiata decat o sora. Era singura la care ea apela atunci cand avea probleme. Dar cu timpul problemele lui Cindy s-au agravat. Durerile de cap au inceput sa fie la ordinea zilei si schimbarile de comportament erau tot mai dese.

Adevarul era unul foarte grav: Cindy avea personalitati multiple. Si in fiecare zi a saptamanii Cindy era altfel. Dar adevarul crunt era stiut de o singura persoana care o ajuta sa treaca de fiecare zi cu bine- prietena ei Alice . Ea planifica fiecare zi de un an deja la minut, in functie de personalitatea pe care Cindy o va avea in ziua urmatoare. Lucrul care a ramas constant in privinta garderobei in viata lui Cindy era pasiunea pentru pantofi. Avea o colectie impresionanta pentru care orice pasionat ar fi invidiat-o . Ea isi achizitiona pantofii din magazin pantofi Carmine Shoes in amintirea mamei ei care isi cumpara pantofi doar de acolo. 
LOGO CarmineEa purta o pereche de pantofi dama specifica fiecarei zile din saptamana. Aprecia foarte mult calitatea acestor pantofi si chiar si atunci cand era la liceu, isi strangea banuti pentru a-si putea achizitiona perechea aceea de pantofi pe care o vazuse in magazinul online Carmine Shoes. Amintirea ei preferata de cand era mica era momentul in care se furisa in garderoba  si se straduia sa mearga drept cu pantofii stiletto ai mamei ei.
Asa Cindy a devenit o Cenusareasa moderna. 

In fiecare zi de luni Cindy era gamerita . O tipa foarte desteapta care lucra la o firma de top in domeniul IT si noaptea ii placea sa joace jocuri de strategie. Aborda un stil sport, piesa de rezistenta a outfitului ei erau ghetele piele army .

Cenușăreasa gameriță /it-ist

In fiecare zi de marti, Cindy era o Cenusareasa romantica, boema. Ii placeau lucrurile vintage si florile. Rochiile din dantela erau preferatele ei, iar pantofii de piele nude erau elementul central.

Cenușăreasa romantică

Fiecare zi de miercuri o gasea pe Cindy fiind o femeie de afaceri foarte cunoscuta in domeniul in care activa. Stilul business si classy ii era caracteristic si pantofii stiletto negri ii erau prieteni de nadejde.

Cenusăreasa femeie de afaceri

In fiecare zi de joi, Cindy mergea la concerte rock. Machiajul intens al ochilor si buzele perfect conturate erau semnatura ei. Ghetele negre scurte ii complimentau si completau tinuta .

Cenusăreasa rockerita

Zilele de vineri erau interesante, ea fiind interesata de moda. Vedetele de pe covorul rosu paleau in fata simtului ei estetic. Perechea de pantofi stiletto Red Queen era cea mai frumoasa din colectia ei si ea primea foarte multe complimente atunci cand o purta.

Cenușăreasa fashionistă 

Exceptia o facea fiecare zi de sambata in care ea purta tot perechea de pantofi stiletto Red Queen . Era spion pentru o organizatie strict secreta si isi facea treaba atat de bine incat daca cineva ar fi capturat-o intr-o alta zi diferita de cea de sambata, nu ar fi putut scoate absolut nimic de la ea.

Cenușăreasa spion

Fiecare saptamana se termina cu Cindy intr-un laborator de cercetare a bolii pe care o avusese mama ei: leucemie. Si facea asta cu atata pasiune, incat deja luase multe premii si publicase foarte multe carti pe acest subiect. Desi purta un halat, in zilele de duminica, isi condimenta fiecare tinuta cu o pereche de pantofi stiletto rosii.

Cenușăreasa savant

Poate va intrebati ce a pierdut Cindy: ea a pierdut notiunea timpului . Pentru ea timpul parca statea in loc . Fiecare saptamana devenea o zi si Cindy profita de fiecare zi ca si cum ea ar fi fost ultima si cea mai importanta.

*Aceasta postare a fost scrisa in cadrul Competitiei Spring Super Blog 2016 . *


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *