Lecții de viață primite de la Tom și Jerry

Cine ar fi spus că acele desene animate la care mă uitam în copilărie mi-ar fi oferit niște lecții de viață importante? 

Pot spune că generația mea a învățat limba engleză de la desene animate. Si  animațiile din ziua de astăzi sunt interesante, dar ceea ce am învățat eu de la desene când eram mică, nu-mi poate lua nimeni. 
Oricine a auzit de Tom și Jerry, celebrul desen ce are ca personajele principale un motan și un șoricel care fac deliciul publicului prin farsele făcute reciproc. Oricine poate fi atât Tom cât și Jerry în funcție de situație.
1. Mărimea nu contează! Așa cum zice și zicala : ” Buturuga mică răstoarnă carul mare. ” Gândiți-vă la un cui în talpă.
2 și 3. Dușmanul dușmanului tău ți-e prieten și munca în echipă este de bun augur . Tom și Jerry sunt dușmani declarați, însă în fața unui dușman comun ei sunt o echipă de neegalat.
4. Roata se întoarce vrei nu vrei . Totul ține de karma. Vânătorul poate fi vânat în orice clipă. Tom și Jerry parcă își predau ștafeta unul altuia după fiecare farsă.
5. Perseverența e mama reușitei . Tom eșueaza aproape de fiecare dată când vrea să-l prindă pe Jerry, dar asta nu-l determină să renunțe, ci să dea tot ce-i mai bun pentru reușită.
6. Un tată își va proteja și iubi copilul necondiționat . Dragostea pe care i-o poartă câinele Spike puiului său reiese din fiecare scenă a lor.
7. La un moment dat trebuie să știm să iertăm . Indiferent de cât de des s-au certat, personajele au găsit mereu momente în care au fost buni și generoși cu celălalt. 
8. Pentru a obține ceea ce vrei trebuie să faci sacrificii . Scena în care Tom trebuie să stea treaz cu orice preț pentru a păzi frigiderul e preferata mea.

9. Există dragoste la prima vedere. Ochii bulbucați ai lui Tom când o vede pe pisi albă sunt dovada vie.

 10. Trebuie să te bucuri de lucrurile mici în viață . Indiferent de cât de greu îți este, trebuie să savurezi fiecare moment. Să râzi, să dansezi.
Printre animațiile care m-au impresionat se numără Strumfii si Stuart Little . Puteți găsi informații despre aceste animații online pe Empire Film .
Empire

 * Acest articol a fost scris pentru competiția Spring Superblog 2016. *

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *