O perfectă vacanță la o aruncătură de băț distanță

     Dimineață, 25.03.2016. În sediu este liniște și pace. Pregătesc cafeaua și entuziasmul mă cuprinde. E o nouă zi în care pot oferi clienților vacanța mult visată. Nici nu închei bine gândul că pe ușa sediului CND Turism intră un cuplu trecut de prima tinerețe ținându-se delicat de mână . În privirea lor se întrevăd sterlici de speranță .

     Le urez bun venit, îi rog să ia loc, mă prezint și știu că din acel moment trebuie să fiu numai ochi și urechi. Situația asta trebuie să o cântăresc și cu inima. Și mă voi baza pe misiunea noastră zilnică : Ce Ne Dorim in Turism –  Vacante Speciale pentru clienții noștri. 
logo-vacante-nou
 Îmi povestesc despre nepoțica lor care i-a informat cu drag despre www.vacantespeciale.ro  și s-a oferit să le dăruiască o mică vacanta . Dar cum tehnologia nu le este cel mai bun prieten, au hotărât că cel mai bine este să vină la fața locului. 
     În urma discuțiilor, am stabilit de comun acord durata vacanței și în mintea mea deja aveam pentru ei deja vacanța perfectă ca doar avem oferte turistice pentru toate gusturile și buzunarele.
 – Dacă îmi permiteți, aș dori să vă propun una din opțiunile de circuite cu autocarul în Bulgaria. Durează, conform dorinței dumneavoastră, 3 nopți.
  – Noi nu am ieșit niciodată din țară și ar fi pentru noi un vis devenit realitate. Am pus mereu familia și nevoile copiilor pe primul loc și parcă nu a fost niciodată momentul potrivit. Când este plecarea?
 – Aveți două variante : 30 aprilie sau 27 august .
 – Data de 27.08.2016 este perfectă. Cu o saptămână înainte se împlinesc 50 de ani de căsătorie și recunosc cu umilință că această evadare de weekend este pentru ei cel mai frumos cadou pe care l-au primit vreodată. Ne puteți oferi mai multe detalii?
 – Desigur, cu drag! Prețul pornește de la 135 de euro de persoană . Acest tarif include următoarele: 3 nopți de cazare cu mic dejun în hotel de 3 stele sau 2 stele, transportul cu autocar cu aer conditionat pentru confort , taxe stradale, taxe pentru poduri și parcări și nu în ultimul rând serviciile ghidului român. Și vă recomand cu încredere să vă faceți asigurare medicală . Până aici aveți vreo nelămurire?
    Domnul dă din cap pentru a continua și doamna are o mină mult mai senină acum.
  – Trebuie să fiți foarte odihniți și dornici de explorare deoarece programul este făcut în așa fel încât să fie fructificat fiecare moment și monument. Cred că vă doriți să aflați traseul .
Plecarea va fi la ora 6:30 din parcarea Gării de Nord. Se traversează Dunărea cu bacul Călărași – Ostroz. Primul monument vizitat va fi cel de la Adamclisi – Tropauem Traiani. Urmează traversarea frontierei pe la Negru Voda. În Bulgaria, primul popas va fi pe malul Mării la Cap Kaliakra. Este locul meu preferat – un loc magic unde apa, pământul și cerul se contopesc în zare. Un loc în care te poți regăsi și relaxa în același timp.Vă voi arăta pe parcurs poze și sper să vă trezesc interesul. Toate pozele sunt făcute de persoane care au vizitat locurile acelea prin intermediul agentiei noastre și pot spune că sunt mândră de asta. La Cap Kaliakra se vor vizita ruinele cetății medievale. 
În Balchik, veți vizita Castelul Reginei Maria de la Balchik. O grădină superbă vă dezvăluie secretele iubirii bulgarilor pentru trandafiri și veți afla curiozități și mecanismul de creare al șerbetul de trandafiri. O mare de trandafiri fel de fel vă va înveseli pe loc.

Urmează apoi statiunile Albena si Nisipurile de Aur. După o zi plină, veți fi cazați în Varna.
A doua zi va începe în forță cu micul dejun. Trebuie să aveți energie pentru ziua ce tocmai a început.

După vizitarea orașului Varna, vă veți îndrepta spre stațiunile Nessebar și Sunny Beach .
Urmează deplasarea către Burgas cu un tur pe malul mării și în zona centrală și deja trebuie  să vă cazați . 
În cea de-a treia zi, veți face un popas în Plovdiv, iar vizita Amfiteatrului Roman va fi ca o gură de aer proaspăt. După 120 km parcurși până la Sofia ajungeți la Mănăstirea Rila. Ulterior vă veți caza.

Cea de-a patra zi va veni mai repede decât ați crede. Ea include vizite Catedralei Alexandr Nevski, Bazilica Sf. Sofia, Monumentul Războiului de independența. Apoi urmează drumul spre casă ce începe cu podul rutier Ruse- Giurgiu pe care veți putea surprinde un răsărit ce îți ia respirația. Avem drept dovadă fotografii primite drept mulțumire de la clienții noștri .

În tot acest timp am fost ascultată cu atâta atenție de parcă timpul s-ar fi oprit și ei sorbeau fiecare cuvânt pe care-l rosteam. Păreau din ce în ce mai încântați și asta mă bucura nespus. Mâna domnului mângâia cu tandrețe fața doamnei și urma decizia lor. Acum aștept reacțiile. 
 – Dacă aceasta este varianta care vă satisface nevoile aș fi bucuroasa. Cred că vi se potrivește perfect. Voi mai avea nevoie în cazul acesta de la dumneavoastră de un avans de minim 50 euro. Vă recomand aceasta escapadă pentru că vă veți reîncărca bateriile.
  – Domnișoară, vă mulțumim frumos! Se pare că dumneavoastră ați înțeles nevoile și dorințele noastre și le-ati împletit cu ofertele pe care le aveți și a ieșit astfel vacanța potrivită. Nu pot decât să vă fiu recunoscător și să vă promit că de îndată ce ne vom întoarce în țară vă vom vizita pentru a vă povesti impresiile noastre. Răbdarea v-a fost de aur și cu siguranță v-ati descurca în orice condiții.
  – Mă bucur că am reușit să vă fiu de folos și să vă ofer poate vacanța binemeritată după o viață plină de amintiri.
     În tot acest timp, o lacrimă se prelingea deja pe obraz când am realizat că am ales ca pentru bunicii mei.
   
* Această postare a fost scrisă pentru Spring SuperBlog 2016 *

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *