HDD părăsit. Am sfârșit măritată cu domnul SSD

     Povestea noastră de dragoste a început în anul 2010. Eram niște puști pe-atunci, dar căutam ceva serios. Aveam nevoie de stabilitate și de o relație de durată. 
     Dar de fiecare dată când mă hotăram să fac o schimbare în viața mea, îmi venea în gând vocea fratelui meu care-mi spunea: “Indiferent de alegerea pe care vrei s-o faci, să mă consulți pe mine. EL trebuie să fie suficient de bun și de potent pentru tine. ” 
      Adevărul e că nu am înțeles mare lucru atunci, dar peste ani și ani avea să fie vai și-amar. 
      Am profitat de scurta vizită a fratelui în Spania și am decis că e momentul oportun schimbării. Zis și făcut. Mi-am făcut cont, am navigat și navigat și așa am dat de el. A fost dragoste la prima vedere și pot să spun că nu am prea pus preț pe conținut, ci mai mult pe “carcasă”. Era așa lucios și aspectuos. Cu trăsături aparte și simetrice. 
       A fost o poveste tumultuoasă, cu suișuri și coborâșuri. După primele luni el s-a schimbat, nu mai era ca la început. Nu mai puteam conta pe el și asta mă deranja nespus. Poate că trebuia să pun mai mult preț pe…… conținut și pe calitățile lui. În prima lună deja nu mai putea să scrie, era obosit și după alte două luni și-a rupt spinarea. Nu știu exact ce a făcut că eu nu eram de față. Sau poate că am “ajutat” și eu la aspectul ăsta, dar nu vreau să recunosc. Doar cine ar recunoaște că este vinovat? 
      
      Nu și-a făcut niciodată treaba până la capat. Ba se bloca, ba îl lăsa memoria. Ajunsesem să îl țin lângă mine doar din milă. Era patetic. Cum el, cel mai frumos și cu aura cea mai luminoasă de pe tot site-ul, devenea acum o paria în viața mea.
       Fratele meu nu a fost niciodată de acord cu relația noastră. Era una foarte frustrantă din punct de vedere emoțional. Câteodată îmi doream chiar să îi dau un capac deși eu sunt o sire pacifistă. Dar câteodată ar fi mers restartată mecanic memoria lui. 

      Într-o zi de luni l-am trezit pentru a mă ajuta la un proiect foarte important pentru servici. Era un pas important în cariera mea. De acest proiect depindea direcția în care mergea cariera mea mai departe. 
   A acceptat binevoitor și-a început să calculeze ce îl rugasem. El avea o capacitate generoasă de stocare. Dar ce să vezi? Memoria de scurtă durată l-a lăsat baltă, au intervenit badurile fizice dar și cele logice. Dar badurile fizice au fost o surpriză pentru că nu am apucat să-l maltratez. Doar l-am zdruncinat temeinic în speranța că poate, poate își revine. Iar badurile logice au intervenit, iar bratul de citire a început să scrie informațiile în mod eronat, informațiile devenind unele corupte. Totodată viteza de accesare a datelor tindea spre zero. Și să mai spun cât de urât făcea în preajma unui magnet? Și totuși era un simplu magnet. Și după o zi întreagă în care am încercat să-l determin să mă ajute, chiar dacă mai scăpam și o vorbă de dulce printre dinți, a doua zi am fost dată și afară de la job. Pai cum să nu te enervezi și să te gândești la partaj?
     De-a lungul timpului, după acest proiect el a început să piardă din amintirile noastre: fotografii, poze, chiar și documente importante.
        Pe EL îl chema HDD . Avea un nume atipic, dar specific domeniului în care activa. Dar, precum un Făt Frumos al zilelor lui, îmbătrânea într-o zi cât alții într-un an. Și nu se mai putea. Meritam și eu o gură de aer proaspăt. 
       Așa am aterizat într-un Magazin online și cum mergeam eu pe aleile virtuale am ajuns la raionul Oferte SSD 
         Despre domnul cu acest nume de familie nu știam prea multe, dar m-a lămurit cel care ne-a făcut lipeala. După ce mi-a ascultat problemele, a început să-mi spună că SSD e o alternativă rentabilă la HDD . M-a asigurat că mă pot baza pe el. Stabilitatea pe care mi-o oferă chiar și în cele mai vitrege condiții era un lucru reconfortant. Tot atunci am aflat că un HDD nu poate egala niciodată performanțele unui SSD și că viteza de acces a fișierelor era calitatea principală a lui.
       Domnul SSD nu era așa plăpând. Nu are piese mobile. Nu vibrează ca nebunul precum predecesorul său, este chiar unul silențios. Și nici huruitul ală nu îl are. În sfârșit liniște.
        Și după toate aceste laude, am ajuns să îl cunosc și am văzut că era întocmai cum a fost descris. Ne-am cunoscut pe aleea Oferte SSD Kingston . Și a fost dragoste la prima vedere.        

logo_mediadot_patrat 11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n

     Și după ce s-a mutat în casa mea, i-am scris chiar și o poezie de drag ce-mi era. Această poezie a ajuns ca mai târziu să devină jurămintele din ziua nunții noastre.

Vremea lui cred c-a trecut,
Răutatea l-a umplut,
E așa bătrân ca timpul,
A-ncercat să-nvingă ritmul
Undeva în depărtare unde disk-ul loc nu are.

Stiu că vreau viteză mare,
Si că HDD -ul nu are,
Dar eu am decis ceva:
Hyper X e opțiunea mea.

Cu viteze cât mai mari,
Nici nu costă mulți dolari,
Cum scrie și cum citește,
Nimeni nu îl depășește.

Viitorul SSD stă și cugetă de ieri,
Cum se poate numai el
Să reziste-n chip și fel.

Un SSD mascat în Ahile am ales
Și cred c-am avut… un real succes
E fiabil și de trecut în revistă
Ca așa călcâiul lui Ahile nu mai există.


Și-am încălecat pe-o șa și-așa am sfârșit căsătorită cu domnul SSD . Și a fost cea mai bună alegere din viața mea.

* Această postare a fost scrisă în cadrul competitiei Spring Superblog 2016. *

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *