Apa si cafea – combinatie de senzatie

 

Nu stiu exact când a trecut timpul ăsta. Parcă mai ieri eram în 2019 și aveam acces la orice. Lucrurile simple și mărunte erau la discreție și ne puteam bucura de ele. Acum lucrurile s-au schimbat dramatic. Nici acum nu realizez când a trecut timpul și care este exact momentul în care lucrurile au luat o întorsătură groaznică.

În 2019 a căzut tot- Guvern, Președintele a fost dat jos și lucrurile au mers la vale de acolo. Amintiri dureroase, dar să revenim la prezent.

Suntem în anul 2030. Suntem o echipă de oameni fondată în 2018: electricieni, informaticieni, doctori, generali și 2 soldați, în total 10 persoane. Încă de pe atunci eram ca o familie. Eram foarte apropiați de colegii mei. Cu ei petreceam mare parte din timp, 16 ore pe zi. Era important să funcționăm ca o echipă și ca o mașinărie bine pusă la punct. În mâinile noastre stă toată infrastructura prezentă și ordinea generală.

Acum e fiecare pentru el. Accesul la alimente este restricționat. Apa este acum de mai multe categorii și trebuie să întrunești mai multe condiții pentru a putea avea acces la cea mai bună.

Azi dimineață m-am trezit foarte greu ca după un vis urât. Am ridicat capul din pernă și ca un somnambul m-am dus țintă la bucătarie și am deschis ușa frigiderului. Frapant realizez că pentru 5 minute am fost în trecut. În trecutul acela frumos în care fericirea stătea într-o gură de apă curată îmbuteliată.

Mă îmbrac cu greu și după 15 minute ajung la birou unde dau de figurile ursuze ale colegilor mei. Ce să vezi? Nu era pic de apă la birou .

Și ce să vezi? Astăzi e o zi foarte importantă de care depind multe. În vizita la sediu va veni Ministrul de Externe pentru a stabili planul pe mai departe pentru a reuși încet încet să revenim pe linia de plutire.

În primele 5 minute mă simt înfrântă, înfrântă în adevăratul sens al cuvântului. Nu am forța necesară să fac față nemulțumirii colegilor mei și nici evenimentelor care vor avea loc astăzi. Dar ridic capul din hârtii și văd afișul după care ne ghidăm înainte de fiecare întâlnire importantă și în mintea mea se ivește un licărit de speranță. Odată ce dau cu ochii de afiș realizez că am la îndemână soluția pentru a ieși din impas. Este nevoie urgentă de apă și cafea . În dimineața aceasta productivitatea noastră tinde spre 0 si nu am cum să permit să se întâmple una ca asta.

Pun mâna pe telefon și sun la cei care ne scot mereu din impas chiar și în timp scurt – La Fântâna . Suntem printre norocosii care au abonament la ei de foarte mult timp si nu ducem niciodată lipsă de sursa productivității noastre zilnice. Bine, bine, recunosc…poate doar când cineva, în cazul de față eu, uită cu desăvârșire să se aprovizioneze. Am avut de unde alege un abonament care să ni se potrivească fiind disponibile opțiuni precum apă îmbuteliată la bidoane disponibilă prin watercoolere, purificatoare pentru apă și apă îmbuteliată la cutie. Am ales varianta cu watercooler si abonamentul Suprem prin care avem acces la 1 watercooler în custodie, 10 bidoane returnabile de 19 litri și livrare lunară pe bază de comandă.

Ni se asigură livrarea gratuită în cazul bidoanelor de apă, service în caz de nevoie, mentenanță pentru bunul mers al lucrurilor și igienizare periodică, așă că nu trebuie să ne facem griji.

Comand telefonic apa, toate cele 10 bidoane, 2 baxuri de apă minerală la 0.5 litri, 2 baxuri de apă plată la 0.5 litri  și 4 pungi de cafea Kafune. Persoana de la capătul celălalt mă asigură că în 2 ore vom primi comanda. În sfârșit mă pot liniști și mă pot gândi la ceea ce este important. Numai gândul că în sfârșit vom bea licoarea magică ce ne va pune în miscare îmi da un boost de adrenalină.

 

Mai sunt 4 ore până la întâlnire și după o mini ședință în care am stabilit ceea ce are de făcut fiecare a și venit comanda. În sfârsit. Am așteptat-o precum o gură de aer proaspăt. Nu asteptam nici o secundă și facem cafea pentru a ajunge pentru toată lumea . Profităm din plin și de apa de la watercooler și ne înviorăm pentru o zi plină de activități făcute așa cum trebuie. Fiecare gură de apă proaspătă te purifică și te completează. Acum ești complet.

În ochii colegilor mei observ cum se încarcă efectiv cu fiecare gură de cafea pe care o sorb cu atenție și cu placere din cană. Speranța că totul va fi bine și-a făcut apariția și zâmbetele au răsărit pe chipurile noastre. Știm că ziua de astăzi va fi un real succes. Nu mai suntem acei somnambuli de dimineață care se mișcau prin sediu fără un scop și fără o direcție anume. Ne-am recăpătat cu fiecare picătură forța și acum suntem în stare să mutăm munții din loc. Am ajuns la capacitatea de 100% și abia acum dăm randament.

Sursa poza

după 5 ore

Ședința a fost un real succes. Totul a mers ca uns și am atins toate punctele pe care le doream. Acum nu ne mai rămâne de făcut decât să așteptăm și să sperăm că lucrurile vor intra în sfârșit pe făgaș normal. Ma bucur că am decis să comand apă și cafea și că am reușit să stau fără griji cu privire la promptitudine. Serviciul a fost exemplar. Așa nu am făcut rabat de la calitatea apei si a cafelei pe care o ofer colegilor mei și invitaților.

Abia acum am un moment de respiro și îmi dau seama cât de mult contează un serviciu de calitate și cât de mult cântărește o apă calitativă și o cafea de excepție, lucruri mici si simple, dar care chiar fac o diferență remarcabilă.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017

 

You may also like

4 Comments

  1. La Fantana stiam ca furnizeaza apa nu si cafea. E foarte bine ca asa vin amandoua impreuna si nu ne mai doare capul sa le cumparam noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *