Decizie de viitor – realizată cu puțin ajutor

Ajungi la o anumită vârstă și deși ai impresia că societatea s-a schimbat, te înșeli amarnic. Ai peste 25 de ani și, la fiecare vizită făcută rudelor de sărbatori, fiecare întrebare oscilează în jurul căsătoriei voastre. Fie că sunt rudele mele, fie că sunt rudele lui, acesta este laitmotivul întâlnirilor: “Când vă căsătoriți? ” , “Când ne invitați la nunta voastră ?” , “Când dansăm la nunta voastră?” . Încercăm să fim diplomați, dar nu ne iese întotdeauna. Sunt mătușile acelea care te prindeau de obrajori când erai mică și ele vor un răspuns concret. Să știe ele data exactă pentru a putea banii deoparte.

Părinții noștri țin morțiș să avem o nuntă mare pentru a putea invita toate rudele. Sunt incluși pe listă și toți colegii de serviciu, ne-au văzut crescând. Așa lista acum cuprinde 300 de persoane din care doar 20% sunt persoane dragi care s-ar bucura cu adevărat pentru uniunea religioasă dintre voi.

Rudele pun presiune pe tine, societatea pune presiune pe tine. Știi oricum că ,după căsătorie, pasul următor va fi întrebarea: “Pe când copilași?”. Nu poți fi părinte la o vârstă înaintată, nu poți face copii la 40 de ani pentru că lumea te va întreba în parc ce vârstă are nepoțica ta. Preconcepții care dăinuiesc și, din păcate, încă definesc societatea noastră.

Noi, cuplul în cauză, suntem foarte siguri de relația noastră. Știm că nu ne va defini relația un act, nu o va face nici mai interesantă, nici mai sigură. Ne dorim amândoi să ne unim destinele, dar la momentul potrivit. Probabil că se poate încadra la stereotip deja. Vrem stabilitate financiară înainte de toate. Nu vrem să împovărăm pe nimeni cu cheltuielile ce vor rezulta în urma hotărârii de a ne căsători. Sperăm ca acea zi să fie cea mai frumoasă din viața noastră, nu una umbrită de termenul apropiat de plată a ratei de la bancă. Rudele sunt excluse din start pentru că nu ne dorim ca relația noastră să devină șubredă tocmai datorită banilor.

Cum nu avem posibilitatea de a ne căsători la Vegas doar noi doi, avem un plan mai frumos. Ne dorim o nuntă restrânsă, să fim înconjurați de familie și să împărtașim cu fiecare om drag din ea toate acele sentimente și speranțe cu privire la viitor. Planul l-am născocit la ziua mea deoarece subiectul central al discuției dintre noi doi era Irina. Irina este numele copilului nostru ipotetic. Și în mintea noastră s-a dezvoltat ideea de a fi însărcinată anul viitor tot pe vremea aceasta. Este o dorință mai presus de cuvinte, dovada supremă a iubirii noastre, fructul dragostei dintre noi.

Avem 3 săptămâni să organizăm o nuntă surpriză. Surpriza va fi pentru familia noastră. Avem puși deoparte niște bani, dar avem planuri mărețe și avem nevoie de un mic ajutor financiar – un credit nevoi personale . Colega mea de birou a plecat acum două luni într-un concediu pentru a se răsfăța și mi i-a recomandat pe cel de la Telecredit.  

Am accesat site-ul lor, am completat formularul online și am așteptat plină de speranță răspunsul lor. M-am bucurat că nu a trebuit să stau la coada la un ghișeu în spatele căruia, după un timp de așteptare prelungit, te așteaptă o figură nu prea prietenoasă. Am avut plăcerea să găsesc un site responsive și intuitiv.

În urma unei “investigații” desfășurate pe site acum pot răsufla ușurată. Suma pe care o poți împrumuta este între 100 și 2000 de lei pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Toate informațiile necesare îți stau la dispoziție pentru a putea obține ușor un credit rapid online .Procesura este una transparentă și ai tot timpul siguranța că nu există niște informații trecute cu steluță în josul paginii care nu-ți sunt menționate.

Ai posibilitatea să aplici foarte ușor pentru un credit urgent . Zis și făcut. Mi-am creat un cont, mi-am completat datele de pe buletin, starea civilă, contul în care îmi doresc să-mi fie virați banii și venitul. Am încărcat în secțiunea Contul meu o copie dupa cartea de identitate, una după extrasul de cont al ultimei luni și o adeverință de venit, un număr infim de documente solicitate. Toate acestea au durat aproximativ 5 minute și am economisit tot acel timp pierdut în fața unui ghișeu și am evitat starea de nervozitate pe care mi-o da un astfel de proces în cadrul sistemului bancar.

Am așteptat ca cererea să îmi fie analizată și am primit confirmarea cererii de împrumut prin intermediul mailului și al unui mesaj pe telefon. Procesarea a fost rapidă. Nu a fost nevoie de parcurgerea a foarte mulți pași grei și anevoioși ca în alte cazuri. Procesarea a fost una rapidă și în acest mod am obținut un credit urgent rapid și fără bătăi de cap, din confortul propriei mele case.

Banii mi-au fost virați în contul menționat de mine prin intermediul formularului în aceeași zi și încă de a doua zi am putut să-mi pun planul în derulare.

Aveam nevoie de un credit până la salariu și l-am obținut. Acum tot ce trebuie să fac este să îmi îndeplinesc dorințele.

Am cumpărat toate materialele de care aveam nevoie pentru niște invitații cochete făcute chiar de mine. Am vrut ca acest eveniment să ne reprezinte întru totul și să investim multă pasiune în toți pașii făcuți până la nuntă.

Astăzi 1 mai am închiriat sala, am cumpărat baloanele și toate cele necesare decorării sălii. Am fost și am vorbit pentru buchetul de flori din bujori care îmi va înfrumuseța ținuta. În următoarele două săptămâni va trebui să cumpărăm ținutele, să stabilim meniul și să trimitem invitațiile celor dragi nouă.

Îi invităm pe data de 21 mai, la aniversarea noastră de 4 ani, la o cină unde ținuta obligatorie este inspirată din desenele animate.

Acum nu mai avem grija banilor și putem să fim liniștiți. Vom sărbători așa cum se cuvine uniunea noastră în fața lui Dumnezeu și cu ajutorul celor de la Telecredit vom face primul pas înspre frumoasa noastră viață împreuna ca soț și soție, în viitorul apropiat- părinți .

 

 

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring Superblog 2017.

 

 

You may also like

3 Comments

  1. Ai mare dreptate. Sunt anumite lucruri care cer o cheltuiala mai mare si atunci avem nevoie de un mic ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *