Dai share la mâncare, dai share la iubire

 

Stau la masa aceasta scorojită. Timpul a pus amprenta asupra ei așa cum a pus și asupra ta. Atingi cu buricele degetelor fiecare crestătura din masă. Realizezi cum te-a afectat lipsa lui, a persoanei dragi sufletului tău. Dai share în online la orice informație despre tine, ce cărți citești, unde te afli la un moment dat, peisajul pe care îl admiri la ceas de seară. Îți dai seama că cu fiecare share îi ajuți pe cei dragi să fie mai aproape de sufletul tău. Acum, în secolul vitezei, telefonul îți e acum o extensie, instrumentul cu ajutorul căruia dai share la sentimente, trăiri.

Alina, trezește-te! Să reluăm. El lipsește de 5 minute din cameră și tu deja îți faci scenarii. A plecat pentru că era o problemă la bucătarie și poate, între timp, s-a întâlnit cu vreun invitat. Nu putea să-i dea cu flit. Doar e recepția nunții voastre. Faptul că mirele a furat mireasa e puțin neobișnuit, dar să trecem peste acest aspect. Nu suntem în camera noastră pentru că trezeam suspiciuni. Ne-am rezervat o camera la pensiunea de lângă pentru a fi siguri că nu ne întrerupe nimeni escapada.

Să vă povestesc cum ne-am cunoscut? Îmi interceptasem comanda de mâncare chinezească și mă îndreptam elegant spre masă. Un domn, nu spunem cine, cu capul în pământ și cu pași grăbiți, te flanchează din dreapta și varsă o porție întreagă de furnici în copac pe bluza ta albă cea nouă. Arătam ca un bebeluș căruia uitase mama să îi pună babețica. Dar în loc să țip la el, am început să râd în hohote la vederea disperării de pe fața lui. Ne-am îndrăgostit pe loc unul de celălalt. Mereu am spus că prima noastră întâlnire chiar aceea a fost.

Astăzi, la 6 ani de la acel eveniment, ne-am unit destinele în fața lui Dumnezeu. Știam că o zi așa specială trebuia sărbătorită într-un mod mai altfel. Așa cum mâncarea chinezească ne-a unit, acum cu ajutorul ei trebuie să sărbătorim. Iubim cultura asiatică, este acel lucru care ne-a unit.

Mi-am făcut temele de acasă și am aflat de noua aplicație Wu Xing a restaurantul nostru preferat.  Timpul petrecut departe de invitați este scurt. Dacă nu ar fi fost, deja mă vedeam îmbrăcată în rochie de mireasă și intrând în restaurant. Dar pentru noaptea nunții noastre am ales să comand prin intermediul aplicației. Voi avea parte și de un discount de 15% și asta nu a putut decât să mă bucure. Am pândit o clipă de respiro să dau comanda.

Cultura chinezească este plină de simboluri. Dacă acum o lună, când țineam regim pentru a fi cea mai buna variantă a mea la nuntă, aș fi comandat o supă pentru a ma ajuta în lupta pentru recuperarea controlului greutății mele. Dar în seara asta mă bazez pe faptul că în în limbajul chinezilor nu exista un cuvânt sau o expresie care să traducă cuvântul “calorii”. Am profitat de ocazia specială și am comandat toate felurile de mâncare pe care ei le au disponibile. Conceptul lor de Share your box mi se pare minunat. Eu i-am dat share vieții mele lui, i-am dat share iubirii mele, i-am dat share în fața lui Dumnezeu și acum urmează să ne dăm unul altuia share la mâncare.

Întotdeauna am considerat Anul nou o portiță de rămas bun inspre anul ce tocmai trece și anul ce urmează să ne încânte. Anul nou este un nou început, cum este pentru noi căsătoria noastră. Astazi este prima zi din restul vieții noastre. În alegerea mâncării m-am bazat pe simbolurile Anului nou chinezesc. Trimit astfel un mesaj către cosmos, iar mâncarea aleasă este liantul nostru către abundență, bogăție și sănătate. Am vrut neapărat să avem pe masă feluri de mâncare care să conțină ouă pentru fertilitate, rață pentru fidelitate, pachețele de primăvară pentru bunăstare și crevete pentru noroc.

Comanda a venit repede și masa pe care am așezat fiecare cutiuță era acum plină ochi. Mi-am luat de rezervă la mine o rochie și m-am schimbat rapid. Zgomotul de bețișoare a fost însoțit pe tot parcursul escapadei noastre de onomatopee pline de poftă: “Uuuu”, “Ahhh”, “Yummy”, “tulai”, “Mmmmmmmm”. Am împărțit frățește fiecare fel și am râs în hohote de fiecare dată când unul din noi voia ultima îmbucătură. Eram murdari aproape și în cot. Exact ca doi copii care abia acum învață să mănânce și se șterg cu mânecile de la bluză.

Am lăsat la sfărșit felul principal: furnici în copac cu pui, felul de mâncare ce ne-a legat. Am așezat cutia strategic pe măsuța de la intrarea în cameră. Soțul meu a înșfăcat cutia, a deschis-o și, în viteză, s-a împiedicat de marginea covorului. Vedeam cu încetinitorul cum se îndreaptă către mine o porție ce măsoară acum un metru de furnici în copac cu pui. Am așteptat momentul impactului. A venit. Urma lăsată pe rochia de ocazie avea forma literei S, S de la share, un cuvânt acum încetățenit în vocabularul nostru. Eram acum marcată ca de Zorro. Printre râsete cu sughițuri și plâns de fericire am ajuns în genunchi și mă țineam de stomac. Nu se putea repeta povestea într-un moment mai bun. 

După 10 minute de râs cu poftă am descoperit că în cutie mai aveam jumătate de porție. Am luat bețișoarele și cu delicatețe am apucat fiecare de capatul unei spaghete și am reconstituit scena din Doamna și Vagabondul. Ne-am transmis iubire unul altuia prin intermediul spaghetei hidratate precum cele două personaje principale ale filmului Avatar. Scena s-a sfârșit cu un țucat zgomotos ce a fost urmat de o altă porție zdravănă de hilizeală. Cum ar fi fost dacă aveam rochia de mireasă drept dovadă concludentă a fărădelegii pe care am comis-o?

Asta înseamnă să dai share la iubire prin intermediul unui share la mancare.

 

Proba a fost scrisă în cadrul competiției Spring Superblog 2017.

You may also like

7 Comments

  1. Ador mancarea chinezeasca si de multe ori mergem impreuna cu prietenii la cate un local chinezesc si servim masa.

  2. Imi place foarte mult mancarea chinezeasca sI ma bucur ca am descoperit optiunea de a comanda prin intermediul aplicatiei.

  3. Uuu, suna bine ceea ce zici. Imi place idee de comanda online, cu tot ceea ce se intampla uneori in viata noastra, este greu sa ti faci timp sa gatesti. E bine sa stii ca ai optiunea de a manca ceva gustos si poti comanda in 2 timpi si 3 miscari.

  4. Frumoasa povestea voastra! <3
    Mancarea chinezeasca si eu o adooor! Bine de stiut ca exista aplicatia pe mobil pt restautantul Wu Xing. Merci 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *