Bijuterie cu și pentru suflet

Mă numesc Matei și, în fiecare  dimineață, mă trezesc alături de cea mai frumoasă femeie de pe Pământ. Da, sunt subiectiv. Este normal! Frumusețea e în ochii privitorului. Sunt cel mai norocos bărbat de pe Terra.

Ochii mei se desfată cu o priveliște deosebită în fiecare zi. Fiecare pas pe care Irina îl face este un spectacol de care mă bucur. Suntem de 4 ani împreună și iubirea noastră e mai puternică pe zi ce trece. Dragostea noastră este deosebită și am știut că, atunci când ziua va veni, modul în care îi voi cere să îmi fie alături pe vecie va trebui să fie spectaculos. Simt că acea zi se apropie cu pași repezi și sufletul mi se inundă cu fericire, acel sentiment dulce care îmi umple întreaga ființă. Stau în fața oglinzii și repet discursul. Știu că socoteala de acasă nu coincide cu cea din târg, însă voi da tot ce-i mai bun din mine.

Nu am fost niciodată unul din acei romantici incurabili din filme, dar Irina scoate la suprafață tot ce-i mai bun din mine. Pe lângă sentimentele puternice pe care cu greu le voi putea exprima în cuvinte, maniera de materializare a lor este și mai importantă. Și atunci îmi amintesc cuvintele Irinei care mi-au rămas întipărite în memorie: ” Cu un ceas și o bijuterie deosebită nu vei da niciodată greș”.

Sunt 45 de magazine Splend’or , iar pașii mi-au fost ghidați, ca de obicei, către cel din Afi Palace Cotroceni. Ei sunt prezenți în majoritatea mall-urilor, aspect care îi face locul perfect pentru găsirea unui cadou deosebit și bine gândit. Prețurile și stilurile bijuteriilor și ceasurilor variază și, indiferent de bugetul alocat darului și de personalitatea sărbătoritului, reușești să alegi ceva potrivit.

Sigla de un auriu elegant mă întâmpină ca de fiecare dată. Sper ca astăzi, într-o zi foarte importantă pentru amândoi, să-mi folosească toate acele momente în care am însoțit-o în magazin în misiunea ei de a alege cadouri pentru femei . Fiecare pas făcut de ea în magazin, gândit cu exactitate, mă va îndruma spre alegerea cadoului perfect. Spațiul aerisit și foarte bine gândit te îmbie la o alegere perfectă. Aici sunt comercializate ceasuri și bijuterii de la branduri internaționale. Ai opțiunea să găsești aici un cadou potrivit chiar și pentru cea mai capricioasă persoană.

Un inel de logodnă ar fi prea simplu, o atenție care al păli în preajma frumuseții ei. Încă din prima clipă în care ochii au zărit-o am știut că merită ceva mai mult de atât. Pentru o clipă mi-am ținut ochii închiși. Aveam nevoie de imaginea vie a ei să mă îndrume. Îmi doresc o bijuterie deosebită care să-mi permită să fiu mereu alături de inima ei. Inelul de logodnă este un clișeu. Vreau o bijuterie care să materializeze toate sentimentele mele față de ea și să exprime toate promisiunile pe care i le fac. Îmi deschid ochii și ajung în dreptul bijuteriilor Majorica. Îmi doresc să aleg din aceste bijuterii argint. Am un sentiment bun cu privire la asta.

Privirea îmi este ațintită acum pe un colier Majorica, din colecția Fine Silver. Colierul de 45 de centimetri are lungimea potrivită pentru a-i pune în evidență clavicula fină. De îndată ce colierul va fi așezat la gâtul ei, ciclicitatea existenței și a iubirii noastre va predomina. Colierul placat cu rodiu va fi dovada modului în care strălucește iubirea noastră pe pământ. Cele două linii aproape paralele formate din zirconiu cubic sunt o exprimare metaforică a vieților noastre. Liniile sunt aproape paralele pentru că ne-a fost sortit să ne întâlnim la un moment dat. Dar acest lucru s-a petrecut mai devreme prin intermediul alinierii planetelor. Punctul în care planetele s-au aliniat este materializat prin Perla Majorica de 10 mm, o perlă confecționată manual printr-un proces tradițional ce folosește elemente naturale, organice și marine. În urma acestui proces s-a obținut o perlă de Majorica identică cu cea mai veritabilă perlă, cu luciu și irizație identice. Odată cu achitarea colierului, toate emoțiile s-au risipit.

Am complotat cu șeful Irinei și l-am rugat să programeze o “ședință” la restaurantul nostru preferat. Irina va ajunge aici în două ore și sunt relaxat. Am petrecut zile întregi planificând această zi și sunt convins că am pus la cale planul perfect.

Irina este aici. Sufletul îmi saltă de bucurie. La ușă este prietena cea mai buna a ei și îi înmânează o cutie mare cu fundă roșie pentru a se schimba.

După cinci minute petrecute în garderobă, Irina se îndreptă spre mine. Am închiriat tot restaurantul pentru noi și sunt singurul care are parte de acest spectacol. Petalele presărate pe tot ringul de dans vibrează la fiecare pas al ei. Pantofii de lac cu tot cui îi pun în evidență gleznele și silueta. Rochia ei preferată neagră de dantelă îi pune în evidență talia de viespe și bustul. Rochia lungă până în pământ îi conferă Irinei o aliură grecească. Rochia îi îmbrățișează fiecare formă. Este aceeași rochie de la prima noastră întâlnire, acea rochie care este martora primului nostru sărut. Faldurile rochiei se mișcă odată cu acordurile harpei, parcă într-un sincron sesizabil acum. Fiecare unduire a rochiei spune o poveste. Cu fiecare pas al ei, ne aflăm mai aproape de fericirea absolută. Cocul grecesc ușor dezordonat îi înrămează frumos fața scoțându-i în evidență trăsăturile delicate și rujul roșu i-a luminat chipul.

Mă așez în genunchi în fața ei și uimirea de pe chipul ei se citește imediat:

– Irina, drumurile noastre aproape paralele s-au intersectat într-un moment fatidic în care aveam nevoie fiecare de un colac de salvare. M-ai salvat și îmi ești și mi-ai fost mereu un adevărat sprijin. Dragostea mea față de tine înflorește pe zi ce trece mai mult.

Scot cutia de la spate și după ce o deschid, spun:

– Dragostea noastre este aparte. Așa cum am clădit-o cu fiecare zi și clipă petrecută împreună, eu îți dăruiesc sufletul meu și dragostea mea pentru totdeauna. Colierul este materializarea sentimentelor mele pentru tine. Perla care unește cele două linii formate din zirconiu cubic este momentul care ne-a adus împreună și în același timp acest moment. Este momentul care ne va marca soarta. Îmi faci onoarea să fii șoția mea? Promit să îmi dedic toată viața fericirii tale!

Secundele trec, lacrimile i-au inundat chipul și două cuvinte pot auzi printre suspinele ei :

-Accept, Matei!

Îi  prind colierul la gât și sunt uimit de modul atât de frumos în care este completată ținuta ei. Acum mă va avea alături pentru totdeauna lângă inima ei alături de promisiunea unei vieți veșnice împreună.

Cu o bijuterie cu suflet și pentru suflet se vor uni destinele noastre pe vecie.

 

 

Articolul a fost scris în cadrul competiției Spring Superblog 2017.

You may also like

11 Comments

  1. Intr-adevar. Cu o bijuterie deosebita, atent aleasa nu se da niciodata gres. Persoana iubita/indragita va fi tare surprinsa si fericita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *