Fosnetul frunzelor uscate sub bocanci roz pudrat

Sunt pierdută printre gânduri. Privesc în depărtare și deodată o zăresc. Mă întreb: chiar ea să fie oare? Dă mâna cu o fată vioaie, plină de culoare și își ia la revedere. Măresc pasul și o privesc mergând. O aură blândă îi îmbrățișează trupul zvelt. Apusul o pictează în cele mai vii culori, completând astfel tabloul.  Foșnetul frunzelor uscate îmi trezește simțurile. O urmă suavă de parfum îi însoțește fiecare pas și mă îndeamnă să o urmez.

Părul prins într-un coc lejer, dezordonat îi evidențiază gâtul subțire și suvițele îi încadrează frumos fața. Un palton cu o frapantă aliură de inspirație militară este piesa de rezistență a ținutei. Are fasonul drept, clapete clasice, iar mânecile cu manșete încheiate oferă un aer serios ținutei.  Este un palton de damă de tranziție, cu prestanță și nu unul din acele paltoane de damă de iarnă gros, țapăn. Gulerul neîndoit îmi amintește de venirea frigului, împiedicând frigul să ciupească ușor pielea gâtului.

Îmi doresc să îi zăresc întreaga ținută, însă mersul dansat al ei nu se supune gândurilor mele ce aș dori să fie telepatice. Picioarele ei lungi ce părăsesc adăpostul paltonului pentru a fi admirate au drept prelungire o pereche de ghete de un roz pudrat copilăros, ce îndulcesc outfitul. Șireturile descheiate dezordonat și totodată atât de studiat sunt în antiteză cu paltonul ce denotă eleganță militară. Cu fiecare pas al ei, fiecare frunză ce pleacă de sub talpa deloc delicată a acestor ghete de piele urmează un traseu parcă bine gândit dinainte să părăsească solul. Încetul cu încetul, cu fiecare pas plin de încredere, această minunată ființă reușește acum să formeze în urma ei o trenă vizibilă ce se formează într-un ritm continuu și frenetic. Fiecare frunză are locul ei bine stabilit, iar trena acum se onduiește odată ce vântul rece o înconjoară.

Se oprește brusc în dreptul unei bănci și tresar de îndată ce se oprește. Mă frapează faptul că accesoriul principal al ținutei este un portofel negru cu o simplă inimioară argintie.

 

Paltonul este descheiat, iar nasturii săi încadrează o ținută jucăușă, inspirată direct din tendințele toamnei 2017. Clavicula este acoperită de marginea superioară a tricoului gri cenușiu, tricou casual, ușor decupat sub formă de V în dreptul decolteului, cu un fason lejer. Imprimeul colorat al tricoului schițează rapid tematica lui- sistem solar, rachete și textul: Space girl. Tema de inspirație a tricoului cu un aspect vintage este una galactică, oferind astfel un plus de glamour.

 

 

Peste marginea inferioară a tricoului pornește o bandă îngustă și metalică a unei minunate fuste argintie, metalică, cu pliseuri. Fusta plisată cu aer școlăresc are o culoare ce poate fi încadrată ușor în trendurile toamnei 2017. Direct de pe podiumul prezentărilor de modă, ținuta all silver reprezintă un pion principal ce înlocuiește acum cu succes clasicul negru. Fusta argintie asigură coeziune ținutei.

Ia loc pe bancă. În câteva minute, lăsându-se parcă așteptată, în dreptul băncii ajunge o fată îmbrăcată complet în argintiu, cu un aer rece. Se îmbrățișează ca după o mult așteptată întrevedere, preț de câteva secunde, și își iau la revedere. În câteva secunde, am trecut de la a privi intens scena la a o căuta cu privire pe ea, Toamna. Toamna și-a ales o ținută jucăușă, plină de o frumoasă delicatețe pentru a își lua rămas bun de la a ei soră și prietenă dragă Vara și pentru a îi ura bun găsit Iernii.

Fall concurs Superblog
* Postarea a fost scrisă în cadrul competiției Superblog 2017. *

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *