Recuperarea fericirii

 

15 noiembrie, ora 15

Sofia, fiica noastră, are acum 2 ani. Aceasta va fi prima nostră vacanță oficială, excluzând mersul la bunici. Am început serviciul atunci când Sofia avea doar un an, și asta și-a spus cuvântul, iar timpul calitativ petrecut cu ea este din ce în ce mai scurt. Trebuie să plănuiesc cea mai frumoasă vacanță. Perioada propice pentru excapadă este 26 decembrie- 2 ianuarie. La început de an, sora mea, pe data de 4 ianuarie, mi-a relatat despre un loc feeric, rupt din povești. În acest fel, am știut exact unde să fac rezervare.

 

26 decembrie, ora 10

Am ajuns în Poiana Brașov, mult mai devreme decât ne așteptam. Va trebui să facem un mic popas înainte de a ajunge la cazare. De acasă, am verificat vremea din Poiană și ce pârtii sunt funcționale. Google maps îmi este cel mai bun prieten, iar la 1 km de locul de cazare Poiana Brașov ales de noi, găsim pârtia Bradul. De 5 ani de zile nu am mai “vizitat” o pârtie de schi. Mă încarcă veselia copiilor ce se dau cu sacul pe derdeluș. Suntem pregătiți cu o sanie specială pentru Sofia, dar și cu saci. Curiozitatea Sofiei este debordantă. Înșfac un sac, adaug în el o pernă moale, o iau pe fiica noastră în brațe și zburăm până la baza pârtiei. În tot acest timp, ea răde și chițăie de fericire. Mă emoționează înzecit bucuria fiicei mele care își dorește după a cincea tură de dat pe derdeliuș, să se dea singură următoarea dată, cu săniuța ei, “plecum copilasii aștia mari”. La ora 14:00, ne-a salvat faptul că i s-a făcut foame.

După 4 minute de mers cu mașina, în fața noastră se înalță falnic, precum un munte, Hotel Royal Poiana Brașov.

M-a bucurat faptul că există mai multe tipuri de cameră și am putut alege o cameră potrivită necesităților noastre: camera twin superior.

Priveliștea divină de la fereastră îți oprește respirația, marea de omăt te îmbie la relaxare.

În prima noapte dormită acolo, s-a așternut foarte multă zăpadă și nu voiam să ne aventurăm prin nămeți cu cea mică. Hotelul ne-a fost în restul zilelor cămin și refugiu împotriva vremii crâncene.

Locația este baby-friendly, locul de joacă pentru copilași fiind un mare plus. Micuța s-a bucurat de toate beneficiile lui. Trambulina a fost curățată de Sofia în fiecare dimineață, înainte de micul dejun de la prima săritură, iar topoganul și leagănele au suferit o “uzură fizică” în timpul șederii noastre acolo. “Uța, uța” și “topo” erau primele cuvinte ale ei de îndată ce deschidea ochișorii.

Din zăpada strânsă lângă locul de joacă, construiam castele și oameni de zăpadă. În fiecare zi le adăugam alte accesorii personajelor lipsite de viață spre deliciul celei mici. Fiecare clipă petrecută alături de ea m-a făcut să înțeleg că poți recupera cu succes o parte din timpul petrecut departe de cei dragi într-o locație care să îți ofere toate facilitățiile. Așa nu trebuie să îți faci griji pentru mâncare, pentru amuzamentul celei mici, pentru divertismentul savurat în doi, de după ce adoarme juniorul.

Diminețile începeau în fața semineului, în doi, cu câte o ceașcă de ciocolată caldă în mână, savurată chiar înainte de acea jumătate de oră petrecută la saună. Sauna ne ajuta să trecem peste frigul ce avea să ne fie dușman pentru următoarele 2 ore de după trezirea Sofiei. Nu îi puteam răpi timpul petrecut făcând bulgări cu mânuțele ei plăpânde, îngerașii făcuți cu măiestrie în zăpadă și nici nasul roșu ca de Rudolf.

Fiind două firi competitive, ne-am bucurat la văzul mesei de biliard și a dartsului electronic. Serile ni le petreceam în compania lor. Timpul petrecut împreună, timp calitativ de care aveam nevoie ca de o gură de aer proaspătă, ne-a făcut să uităm de stresul cotidian, să rădem cum nu am mai râs de luni întregi, să uităm să fim încruntați din cauza problemelor. Ne-am simțit precum doi studenți și am rememorat cu drag la bar nopțile pierdute în timpul facultății făcând același lucru. Acum suntem împliniți, avem o minune ce are nevoie de noi fericiți și destresați.

Înainte de miezul nopții, ieșeam din hotel să admirăm peisajul, iar fulgii de zăpadă ce curgeau din cer, stăteau mărturie fericirii noastre.

Vacanța ne-a unit, ne-a făcut să apreciem familia frumoasă pe care o avem, să realizăm câtă nevoie aveam de o pauză. Locul magic  în care ne-am petrecut vacanța a avut un aport semnificativ pentru realizarea tuturor acestor lucruri. Ne-am simțit ca o familie regală, precum o spune și numele hotelului.

*Postarea a fost scrisă în cadrul competiției Superblog. *

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *