Speranta se afla in (tele)credit

 

Nu am nici cel mai mic, însă nici cel mai mare salariu. Muncesc 8 ore pe zi, mă întorc acasă istovită, însă cu zâmbetul pe buze. Nu-mi permit aroganța de a lipsi de la serviciu, sunt propriul meu șef. Trebuie să dau un exemplu bun angajaților mei și să îi ajut, să îi încurajez. Sunt multumită de faptul că am avantajul de a-mi face plăcere să merg la muncă. Stresul aflat pe umerii mei este imens, dar cu puțin efort reușesc să jonglez atât cu viața cariera, cât și cu cea personală. Managementul timpului este la el acasă în viața mea.

Viața mea s-a complicat de acum 8 luni în ce mai frumos mod. Am rămas însărcinată. Este cea mai frumoasă perioadă din viața mea. Dar, … există un dar. Pot să mă autointitulez doamna Inconștientă șefă pentru că abia astăzi am realizat, de fapt, cât de multe cheltuieli aduc cu sine un copil și o sarcină. Și o spun în cel mai dulce mod. Analize, ecografii, teste sunt cuvinte la ordinea zilei. M-am descurcat cu cei 6600 de lei pe care i-am dat în primele 4 luni de sarcină pentru toate cele enumerate mai devreme. De acum vine abia greul.

Se spune că la 6 luni de sarcină este momentul propice să te apuci de camera copilului. Luna cu numărul 6 a trecut. Parcă am închis ușor ochii și, în momentul în care i-am deschis, a bătut gongul pentru luna a opta. Nu știu cum a trecut timpul. Este luna cea mai imprevizibilă. Irina este pe drum și eu nu sunt deloc pregătită, la nici un capitol. Recunosc că, dacă azi nu ar fi fost cea de-a doua zi de concediu, nu aș fi realizat nici până în acest moment gravitatea situației.

Abia m-am dat jos din pat și mă situez de 5 minute în fața unei uși. Dacă o deschid, îmi voi provoca singură o dezamăgire, așa că, evit să o fac. Implicarea mea completă la muncă și-a adus aportul, am cumpărat laptopuri noi pentru angajați, le-am oferit bonusuri de sărbători și, astfel, nu am reușit să pun nici un ban deoparte. Duc mâna spre clanță și, în acel moment, îmi amintesc de zâmbetul larg al mamei la venirea ei din Viena. A plecat la Targul de Crăciun, în perioada cea mai aglomerată. La ieșirea ei la pensie, și-a făcut cadou o excursie și de un real ajutor i-a fost un credit dobanda 0. Entuziasmul său debordant însoțește și acum acea amintire.

Speranța mea stă acum în acest credit. Am nevoie de un credit pana la salariu Google îmi este prieten bun și de această dată și tastatul expresiei : imprumut online urgent a generat mai multe rezultate, cap de listă fiind cel pe care doream să-l găsesc. După o jumătate de oră în care investighez condițiile și termenul de acordare a acestui împrumut. Pot împrumuta o sumă cuprinsă între 100 și 2000 de lei, pe o perioadă maximă de 30 de zile. Împrumutul are numeroase beneficii: nu există costuri ascunse și comisioane, la sfârsitul perioadei solicitate de tine, returnezi exact banii pe care i-ai primit;  cererea ta este analizată rapid, iar banii ajung în timp util la tine pentru a îți îndeplini dorințele sau pentru a te ocupa de urgențe.

Faptul că pot completa formularul atât de ușor, doar online, este un mare plus. Nu vrea nici un angajat al vreunei bănci să aibă de-a face cu o gravidă de 8 luni stresată. Zis și făcut, completez formularul de pe telefon în 5 minute, cu un minim de documente. Mă bucur că site-ul este responsive și merge brici. În aceeași zi, la ora 16, am primit aprobarea acestui credit rapid online, iar transferul banilor s-a făcut în aceeași zi în urma confirmării mele. Pot răsufla ușurată. După alte două ore, coșul de cumpărături este reanalizat și comanda de pătuț, măsuță de schimbat, dulăpior, sterilizator și toate cele trebuincioase este făcută. Peste 3 zile voi avea camera fetiței complet mobilată și utilată. Acest cămin va fi gata să o primească. Mi-am luat o piatră de pe inimă.

 

E a doua zi dimineață. Cobor scările pentru a lua o gură de aer. Sunt mâhnită peste așteptări. Este o situație absurdă, chiar și pentru mine. În fața casei, ușa deschisă a garajului, îmi oferă un impuls și mi se aprinde o luminiță. În garaj, sub prelata maro, se află mașinuța pe care mi-am dorit-o din tot sufletul. O mașină mică, cu care mă pot strecura ușor în parcări, fiabilă, dar pe care în ultimele 3 luni nu am mai condus-o. Responsabilitatea este mult prea mare atunci când nu doar viața ta depinde de tine. Nu este o mașină sigură, baby proof și nici una încăpătoare. Următoarele 4 luni, cel puțin, ne putem baza pe șoferul șef, tati. După 2 minute de hotărâri și răzgândiri, înșfac telefonul, fac câteva poze artistice mașinii, mă hotărăsc asupra unui preț corect și o adaug pe două site-uri de vânzare. Pot aștepta liniștită potențiali clienți pentru a îmi crește rapid venitul. Nu voi avea o grijă în plus cu mașina, dar o parte din bani ne va ajuta cu toate cheltuielile nașterii, iar o parte va fi baza achiziționării unei noi mașinuțe, sigure, încăpătoare și feminine.

După ce duc mașina la spălătorie, am un deja-vu. Azi noapte am visat că am revenit la prima mea iubire, machiajul. Am o trusă demnă de un make-up artist veritabil datorită pasiunii mele pentru frumos. Diploma obținută în urma cursului de make up artist are un strat gros de praf fictiv pe ea. Totuși parcă nu este cea mai rea idee. Am nevoie de o perioadă de respiro. Îmi răsună în gând vorbele soțului meu: “Găsește-ți repede un hobby, vei avea nevoie.”. Până acum, un hobby veritabil era pentru mine munca. Mai am o lună până nasc si alți doi ani pe care-i voi petrece cu cea mică și va veni o perioadă în care voi avea timp de acordat unei alte părți din viața mea. Și banii pe care îi voi obține în urma machiajelor efectuate cu drag, vor fi investiți în hăinuțe și suzetele. Trusa cu produsele de machiaj îmi aștepta de aproape 6 luni mângâierea. Îmi reactivez pagina de Facebook business și îmi anunț revenirea. O revenire mult așteptată de clientele mele fidele. În interval de o oră, deja am câte 2 cliente în fiecare zi pentru următoarea săptămână. Ce rapid se derulează totul. Dacă-ți pui mintea la contribuție și nu te panichezi, reușești să găsești cele mai bune opțiuni pentru tine si pentru familia ta.

O soluție la o urgență nu trebuie să fie neapărat la sfârșitul unui drum anevoios și plin de capcane. Poate fi ușoară și lină. Te poți baza pe ajutorul profesioniștilor pentru un credit rapid, fără ascunzișuri sau comisioane mari. Ai nevoie de experiența pozitivă a unei persoane dragi care să rezoneze cu tine și nevoile tale. Și poți integra în soluție și opțiunile care au fost chiar în fața ta, dar ai fost prea ocupat pentru a vedea gravitatea problemei în loc să respiri pentru a vedea totul cu o privire limpede.

 

*Postarea a fost scrisă în cadrul competiției Superblog *

 

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *