Alegi cu grija si economisesti

Salariile mici ne determina sa facem economii cand este vorba de anumite aspecte. Alegem cel mai ieftin produs de la raft si speram sa functioneze la fel de eficient precum unul scump. Dar trebuie sa recunoastem ca aceasta ar fi o exceptie de la regula. In 99% din cazuri, se intampla exact opusul.

Ni se poate aplica cu exactitate expresia cunoscuta: ” Suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine.”. Ne straduim din rasputeri sa minimizam costurile si cheltuielile. Aceasta expresie se potriveste manusa in cazul cheltuielilor conexe casei in care locuim. Facturile lunare sunt mari comparativ cu salariul si taiem cheltuielile pe cat putem de mult. Primul pas cu care poti contribui la scaderea cheltuielilor de lumina ar fi alegerea unor becuri economice. Exista numeroase motive pentru care ar trebui ca acest aspect sa fie o prioritate. Trebuie sa luam in calcul faptul ca atunci cand achizitionezi un produs ieftin, exista o probabilitate foarte mare ca ulterior sa ajungi sa platesti pentru reparatii sau ca produsul sa nu functioneze la capacitatea la care te astepti.

Becurile economice au numeroase beneficii, ele fiind mult mai eficiente decat becurile normale, avand plusuri, sunt mult mai sigure, durata de viata este mult prelungita si nu contin substante nocive.

4 motive pentru care sa alegi becuri economice de tip LED

1. Consum mult mai mic de energie

Un bec normal are un mare defect: utilizeaza un procent de 90% din energia consumata pentru a incalzi filamentul si doar 10% pentru iluminare. Un bec LED consuma de 10 ori mai putina energie decat un bec incandescent.

2. Durata de viata mai mare

Durata de viata a unui bec LED este undeva aproape de maxim 50000 de ore. Ele sunt mult mai rezistente la vibratii, temperaturi mici, umiditate si socuri deoarece le lipseste filamentul prezent la becurile incandescente.

3. Costuri mai mici

In urma primelor doua motive, rezulta cel de-al treilea motiv, dar si consecinta lor – costurile sunt mai mici. La prima vedere, un bec LED costa foarte mult, insa costul sau se va atenua foarte repede si cu ajutorul lui vei putea economisi foarte multi bani. In cazul in care alegi sa folosesti acest tip de bec, valoarea facturii la lumina se va diminua cu cel putin 15%.

4. Nu contin substante nocive.

Becurile cu LED nu contin mercur, acesta fiind motivul pentru care sunt alese de la raft in defavoarea predecesorilor lor.

 

Voi ce fel de becuri ati alege acum?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *