Cand este momentul sa apelezi la servicii inventariere marfuri?

Ne plac foarte mult reducerile, ne petrecem mult timp in magazine in cautarea unor comori. Haine, accesorii, pantofi, toate desemnate pentru a te imbraca din cap pana in picioare. Iubim magazinele bine aprovizionate, cu marfa asezata pe categorii.

Ai primit mail in care esti anuntat ca firma ta preferata de haine are reduceri si la colectia noua. Intri pe site, identifici produsul mult dorit si, in acel moment, realizezi cu stupoare ca acesta se gaseste doar in magazinele fizice si nu poate fi comandat online, nici macar rezervat. Dar ce faci in acel moment? Pleci in cautarea produsului visat. Dar nu de putine ori, cutreieri magazinele fara sorti de izbanda. Cei din magazin nu au un stoc clar al produselor aflate la raft sau in depozit si, cu dezamagire in suflet, pleci spre urmatorul magazin, cu speranta ca acolo te va astepta la raft o bucata, marimea ta.

Acesta este un moment prielnic in care ti-ai dori ca firma ta preferata sa apeleze la servicii de inventariere marfuri. Cu ajutor specializat pot avea control asupra marfii, asupra a ce va trebui sa comande in viitorul apropiat si in acest fel isi vor tine aproape clientii.

Am facut un exercitiu de imaginatie si am realizat ca in spatele fiecarui magazin bine pus la punct, exista o intreaga echipa sau o firma angajata special pentru a tine sub control o situatie a stocurilor.

Magazinele foarte mari, cu foarte multe produse si care detin magazine in toata tara, au nevoie de o viziune clara asupra stocurilor. Firmele care apeleaza la profesionisti, vor redobandi controlul asupra propriilor active si, in acelasi timp, vor avea o imagine de ansamblu mai clara asupra pietii pe care activeaza.

Exista mai multe cazuri in care aveti nevoie de servicii de inventariere si, printre ele, enumeram urmatoarele:
– in magazin se regaseste un numar mare de produse;
– daca nu aveti personal angajat special pentru inventariere;
– daca personalul refuza sa participe in actiunile de inventariere;
– daca lunar vi se intampla sa aveti produse lipsa in gestiune;
– daca personalul refuza sa ramana peste program pentru a efectua inventarierea bunurilor, consecinta fiind inchiderea magazinului in timpul programului. Rezultatul este pierderea unor sume
mari de bani, din cauza lipsei vanzarilor.

 

Pentru a iti creste frumos si “sanatos” afacerea, ai nevoie de o mana de fier si de decizii care sa te avantajeze atat pe tine, cat si pe clientii tai. Daca nu ai un control asupra stocurilor, risti sa nu ai control nici asupra profitului pe care l-ai putea face.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *