Ce trebuie să ai în vedere când ai un business online

Fără doar și poate, digitalizarea epocii a reușit să faciliteze dezvoltarea businessurilor, indiferent de natura lor, în mediul online. Treptat, antreprenorii au înțeles importanța pe care o au tehnicile de promovare și au devenit tot mai deschiși către a experimenta diverse strategii de marketing.

În momentul în care ai pornit o afacere, de exemplu, ți-ai deschis un magazin online, ar fi bine să ții cont de anumiți factori care pot influența evoluția businessului tău.

Aspecte de care să ții cont atunci când deții o afacere online:

  1. Brand Awareness

Brand Awarenessul vizează abilitatea consumatorilor de a recunoaște o marcă, atribuindu-i trăsături care să îl diferențieze de alte branduri. Acest aspect este foarte important, mai ales în primii ani de activitate ai companiei, când aceasta încearcă să se remarce, ocupând o poziție în mintea consumatorului.

De asemenea, construcția identității de brand este extrem de importantă pentru a avea un impact pozitiv în rândul utilizatorilor. De aceea, se recomandă să alegi cu atenție numele firmei, logo-ul și culorile care să o reprezinte.

De altfel, la ora actuală pe piață, se găsesc o varietate de produse asemănătoare și de aceea contează foarte mult să te poți distinge de competitorii tăi.

  1. Target

Publicul-țintă este unul dintre aspectele cele mai importante atunci când ai un business, de orice fel ar fi el și din orice domeniu ar face parte. Cărei categorii de oameni te adresezi? Creează un profil al targetului vizat, în funcție de care să-ți poți îmbunătăți activitatea.

De asemenea, poziționarea în mintea consumatorilor este esențială pentru brand. Este necesar să te diferențiezi cumva prin intermediul mesajelor pe care le transmiți publicului tău.

  1. Impactul în online

În fond, importanța brand awarenessului a crescut semnificativ odată cu evoluția tehnologiilor digitale. Publicul-țintă are acces rapid la informații și poate comunica mult mai ușor despre branduri. De altfel, contează foarte mult ca businessurile să ocupe primele poziții în SERP (SEARCH ENGINE RESULTS PAGE), adică în paginile cu rezultatele afișate de Google.

Dacă afacerea ta nu se regăsește în prima pagină, atunci înseamnă că ai nevoie de optimizarea site-ului. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că e necesar să adopți practica SEO.

Ce este SEO?

SEO reprezintă un proces dinamic și complex, în aceeași măsură, care utilizează strategii eficiente de marketing prin intermediul cărora se crește gradul de vizibilitate în mediul digital.

Una dintre primele noțiuni care ne vin în minte atunci când spunem SEO este keywords (așa numitele cuvinte-cheie pe care utilizatorii le caută pe internet), așadar, în acest caz, ar trebui să ții cont de aceasta. SEO acoperă atât elemente din zona tehnică, cât și din cea creativă, pentru a îmbunătăți poziționarea site-ului și pentru a aduce trafic organic pe pagină.

De ce site-ul meu are nevoie de optimizare?

În primul rând, în domeniul SEO nu contează doar ca structura website-urilor să fie creată într-un mod cât mai friendly, ci este important și ca accentul să pice pe experiența userului. Așadar, conținutul trebuie să fie cât mai relevant, atractiv și să ofere răspunsurile pe care utilizatorii le caută.

Dacă ai un magazin online pe care dorești să-l promovezi în mediul digital, apelează la serviciile de calitate oferite de agenția AdMarks, specializată în SEO.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *