6 semne ca bebe este pregatit pentru diversificare!

Sistemul digestiv al bebelusului trebuie sa fie suficient de matur pentru ca mama sa treaca la diversificarea alimentatiei acestuia. Exista numeroase semne exterioare care demonstreaza ca bebelusul este gata sa inceapa sa manance hrana semi-solida si solida, dar asta nu inseamna intotdeauna ca sistemul sau digestiv este si pregatit pentru a face fata unei asemenea invazii de alimente greu de digerat.

Pediatrul este in masura sa dea explicatii detaliate asupra acestui subiect, dar parintii pot culege informatii si de pe Internet, din reviste de specialitate sau de la alte persoane avizate. Daca se lovesc de sfaturi gresite sau de insistenta unor persoane de a incepe diversificarea, desi bebelusul lor nu da semne in acest sens, atunci trebuie sa inteleaga ca doar ei stiu ce e mai bine pentru copilul lor, si nu altii, chiar daca este vorba despre bunici.

 

 

Iata cateva semne dupa care poti sa-ti dai seama:

  • Bebe a implinit varsta de 4 luni si poate sa inghita si alte alimente. Totusi, varsta adecvata este cea de 6 luni, iar medicii pediatri recomanda ca pana acum sa nu i se ofere legume sau fructe. Daca este prea devreme, atunci ele vor insemna doar alimente inferioare nutritiv si greu de digerat, care vor inlocui laptele pretios pentru bebelusi. Acestia pot scadea in greutate si pot avea diverse probleme digestive.

 

  • Micutul poate sa stea in fundulet fara ajutor si nu se va dezechilibra daca este asezat intr-un scaun de masa special. Parintii pot intra pe Ilbambino.ro pentru a gasi cele mai bune produse de acest tip. Scaunele de masa de aici ofera confort sporit si siguranta, pot fi montate in orice incapere si reusesc sa-l introduca pe bebe in randul familiei reunite in jurul pranzului sau cinei.

 

 

  • Copilul poate sa atinga diverse obiecte din jurul sau cu ajutorul manutelor, isi coordoneaza mult mai bine miscarile si isi intoarce capul sa refuze mancarea. Cel mai important semn dintre toate este acela ca devine curios in legatura cu hrana parintilor sau a fratilor mai mari si isi doreste sa o incerce.
  • Atunci cand nu este pregatit pentru a trece la alimentele solide va manifesta reflexul de expulzare a mancarii oferite de parinti, un semn clar ca nu este momentul pentru diversificare.

  • De multe ori, se intampla sa arate ca ii este inca foame dupa ce a baut lapticul (poate ca bea aproape un litru de lapte pe zi), iar acest lucru o instiinteaza practic pe mama ca a sosit timpul pentru a-i oferi si alt tip de hrana!

 

  • Daca incearca sa exploreze locuinta cu ajutorul premergatorului, face miscare multa, iar parintii observa ca incearca sa exerseze cat mai mult mersul in picioare, atunci se poate considera ca micutul tocmai a anuntat ca e gata sa manance fructe, legume si carne. De pe site-ul https://www.ilbambino.ro/premergatoare-copii/ pot fi comandate premergatoare, care sunt perfecte pentru bebelusi de 6 luni care au dorinta de a merge in picioare.

 

 

 

 

 

 

Asadar, cel mai bun sfat pentru a incepe diversificarea este observarea atenta a bebelusului. El va transmite toate semnalele de care are nevoie mama pentru a-si da seama ca e timpul sa-i ofere si altceva decat laptic.

 

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *