Beneficiile funcționale și estetice ale unui aparat dentar

Indiferent de domeniul în care activează, toți oamenii își doresc un zâmbet impecabil, pe care să-l afișeze fără nicio reținere în fața celorlalți.

Din păcate, nu toate persoanele sunt mulțumite de felul în care arată dantura lor, unele având dinții strâmbi, distanțați sau înghesuiți, fapt pentru care, de cele mai multe ori, le este rușine să zâmbească.

Cine are nevoie de un aparat dentar?

De exemplu, persoanele care au articulațiile mandibulei suprasolicitate din cauza faptului că mușcătura este defectuoasă (malocluzie), sau cele care au strungăreață (cunoscută sub denumirea de „diastemă”, în termeni medicali), fapt care, din nou, îngreunează procesul masticației.

Aparatul dentar poate fi purtat atât de către copii, cât și de către adolescenți sau de adulți.

De ce să-mi pun aparat dentar?

Aparatul dentar corectează toate aceste defecte care țin de aspectul funcțional, prevenind atât apariția gingivitei, cât și a cariilor dentare, iar asta deoarece dinții care nu au o aliniere corectă pot fi foarte greu de curățat. De altfel, o igienă dentară efectuată necorespunzător poate duce la apariția cariilor.

Avantajele unui aparat dentar de calitate

Fiecare tip de aparat dentar are avantajele sale. De aceea, atunci când doriți să apelați la acest tratament de natură ortodontică, trebuie să țineți cont de beneficiile prezentate de fiecare în parte. Printre cele mai frecvente se numără:

  • menținerea sănătății dentare;
  • igienizarea dinților se va realiza într-un mod facil;
  • siguranță, deoarece nu prezintă riscul demineralizării suprafeței exterioare a dinților sau cel al apariției cariilor.

Ce tipuri de aparate dentare există

La momentul actual, pe piață, există mai multe tipuri de aparate dentare care au o calitate superioară și beneficii multiple. Dintre acestea, putem menționa următoarele:

  • Aparat dentar Incognito – este invizibil, fiind fixat pe partea interioară a dinților, poate avea brackeți realizați dintr-un aliaj special antialergic (aur) și este considerat chiar cel mai popular aparat dentar lingual din SUA și Europa;
  • Aparat dentar Win – aparat lingual, ca și Incognito, este complet invizibil la exterior, brackeții sunt personalizați în funcție de nevoile fiecărui pacient. Acest aparat este realizat din oțel inoxidabil. De asemenea, durata tratamentului ortodontic este mai scurtă comparativ cu cea în care sunt folosite aparate dentare clasice;
  • Aparat dentar Invisalign – față de aparatele fixe clasice, acesta nu provoacă răni la nivelul cavității bucale orale, este mobil, putând fi scos oricând pentru igienizare. Un alt avantaj este dat de faptul că nu presupune restricții alimentare. De asemenea, prin intermediul tehnologiei 3D, se vor realiza un set de gutiere transparente;
  • Aparat dentar din Safir – brackeții sunt realizați dintr-un cristal transparent (safir), compatibil cu smalțul dinților și foarte confortabil. Alte avantaje rezidă în faptul că nu absoarbe coloranți, deci nu se colorează și are un aspect foarte discret.

Cât costă un aparat dentar?

Prețurile unui aparat dentar variază de la caz la caz, în funcție de tipul aparatului, de materialele din care acesta este confecționat și de beneficiile pe care le oferă. Pentru un grad de confort sporit se va alege un aparat dentar de calitate, care să îndeplinească acest criteriu.

Dacă aveți oricare dintre problemele dentare enunțate de mai sus, ar trebui să apelați la serviciile premium ale unei clinici stomatologice din București. În urma unei consultații cu specialistul ortodont, veți putea face alegerea ideală în ceea ce privește aparatul dentar.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *