3 lucruri pe care trebuie să le știi despre măștile de păr

Cele mai multe dintre noi încep să folosească măștile de păr doar atunci când firele sunt deja foarte degradate. Măștile de păr reprezintă remediul ideal pentru părul afectat de soare, de căldura emisă de aparatele pentru coafare sau pentru problemele care apar în urma colorării și decolorării podoabei capilare.
Însă nu aceasta este cea mai bună abordare. În fapt, ar trebui să utilizăm măști de păr mult mai des, pentru a ne proteja și hidrata părul.
Ce este masca de păr
Dacă te întrebi ce este propriu-zis masca de păr, trebuie să știi că aceasta reprezintă un tratament care îți reface părul în profunzime. Piața oferă foarte multe variante de măști de păr, fiecare având particularități care o recomandă mai mult sau mai puțin. Tocmai de aceea trebuie să alegi acest produs în funcție de tipul de păr, de necesitățile acestuia și de frecvența aplicărilor.
De altfel, masca de păr este diferită de balsam. Măștile vin cu avantajul unei hidratări în profunzime, care îți va face părul puternic pentru o perioadă mult mai lungă de timp. Utilizate pe o perioadă îndelungată, acestea îți vor hrăni părul și îl vor face mai strălucitor, devenind o parte vitală a îngrijirii podoabei capilare.
În continuare, voi prezenta 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre măștile de păr, pentru a ști pe care să o aplici.
1. Alege o mască potrivită tipului tău de păr
Pentru a obține cele mai bune rezultate în urma utilizării măștilor de păr, trebuie să o alegi pe cea potrivită pentru tine. Dacă părul tău este foarte uscat și degradat, ar trebui să te orientezi spre un produs care se concentrează pe hidratare.
Femeile care au părul moale ar trebui să caute un produs care să se concentreze pe aportul de proteine, iar cele cu părul gras ar trebui să evite măștile de păr, cu excepția cazului în care au vârfuri uscate și despicate. În acest caz, ar trebui să aplice masca de păr doar pe vârfuri.
2. Măștile de păr nu rezolvă întotdeauna problema vârfurilor despicate
Cel mai probabil, multe dintre noi au căutat pe internet cum să rezolvăm problema vârfurilor despicate o dată pentru totdeauna. Dar, în anumite situații, singurul lucru care face într-adevăr acest lucru este o vizită la coafor.
Măștile de păr nu rezolvă problema vârfurilor extrem de despicate, dar acționează ca un fel de plasture, dând un aspect mai neted părului per total. Și spun acest lucru tocmai în ideea în care multă lume acuză ineficiența unei măști pentru păr uscat din acest punct de vedere, când, de fapt, este prea târziu și nu este vorba despre nimic altceva decât de utilizarea în situația nepotrivită.
După vizita la coafor, masca de păr va fi de un real ajutor, hrănind și protejând părul pe termen lung de vârfurile despicate.
3. Aplică masca de păr cel puțin o dată pe săptămână
Pentru a obține cele mai bune rezultate, planifică lucrurile în așa fel încât să aplici masca de păr cel puțin o dată pe săptămână. Transformă acest lucru într-o parte din ritualul tău de înfrumusețare pentru a te bucura de beneficiile pe care le oferă pe termen lung, precum un păr mai strălucitor și mai puține vârfuri despicate.
Dacă părul tău este foarte degradat, aplică masca de păr de două ori pe săptămână până ajungi la tuns. Apoi, respectă programul pe care l-ai stabilit pentru a evita apariția pe viitor a acestor probleme.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *