RoofArt îți prezintă beneficiile unui acoperiș din tablă fălțuită

Un acoperiș din tablă fălțuită este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru casa ta. Unul dintre marile avantaje ale acestui material este durabilitatea, având o durată de viață de peste 50 de ani. Împreună cu RoofArt, vom prezenta lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le știi despre acoperișul din tablă fălțuită.

RoofArt este o companie românească specializată în soluții durabile pentru acoperișuri: țiglă metalică, sisteme pluviale și accesorii de tinichigerie specifice.

Compania brașoveană a fost înființată în 2001, și investește permanent în asigurarea unui nivel superior de calitate în ceea ce privește portofoliul de produse.

RoofArt folosește materie primă de înaltă calitate în producția sistemului de învelitori, principalul furnizor al tablei din oțel fiind concernul scandinav SSAB. Liniile de producție și utilajele profesionale sunt de origine finlandeză, contribuind la inovațiile în ceea ce privește designul și funcționalitatea produselor finite.

Tabla fălțuită produsă de RoofArt utilizează tehnologia GreenCoat PLX BT a producătorului scandinav SSAB, fiind un produs ușor maleabil dezvoltat pentru lucrări de tinichigerie de orice dificultate.

Produsele din această gamă sunt vopsite printr-o tehnologie ecologică patentată, în care o parte semnificativă a materialului tradițional pe bază de produse fosile este înlocuit cu o componentă pe bază bio. Rezultatul este un produs unic, situat în clasa premium pentru acoperișuri cu pante lungi.

RoofArt oferă tablă fălțuită care utilizează o tehnică prin care atât arhitecții, cât și tinichigii își pot pune în valoare creativitatea și imaginația, întrucât acest material utilizează optim întreg potențialul estetic al oțelului vopsit.

Se potrivește de minune atât cu designuri tradiționaliste, fiind în același timp o soluție care oferă arhitectului posibilități de stil nelimitate, fără să fie necesare compromisuri calitative.

Cum se montează acoperișul din tablă fălțuită

Principalul avantaj al acoperișului de tablă fălțuită este că poate fi montat și la pante mai mici (spre deosebire de țigla metalică, de exemplu, care se montează la pante mai mari de 140).

De asemenea, un al mare avantaj al acestui tip de acoperiș constă în faptul că, la montaj, suprafața panoului de tablă nu se perforează cu șuruburi.

Mai precis, îmbinarea se face prin fălțuirea panourilor care mai apoi se prind cu cleme de astereala acoperișului, fără ca suprafața tablei să fie perforată.

Avantajele acoperișului din tablă fălțuită

Acoperișurile din tablă fălțuită ar putea fi cea mai bună alegere pentru acoperișul casei tale, chiar și peste materialul de acoperiș existent. Acesta va rezista o lungă perioadă de timp, depășind unele materiale tradiționale ca durată de viață chiar și de două ori.

De asemenea, acoperișurile din tablă fălțuită nu necesită întreținere de-a lungul anilor și pot rezista la rafale de  vânt de până la 150 de kilometri pe oră atunci când sunt instalate corect.

Aceste soluții pentru acoperiș oferă, de altfel, și proprietăți de rezistență la foc și nu suferă daune din cauza încărcăturilor grele de apă sau zăpadă. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă la grindină în cazul în care locuiești într-un loc în care întâmpini frecvent această problemă, acesta fiind un criteriu de care să ții cont atunci când alegi plăcile.

Acoperișurile din tablă fălțuită pot fi, în principiu, colorate în toate culorile și finisate după nevoile tale, deci se vor potrivi cu siguranță stilului arhitectural al casei tale.

În plus, metalul reflectă razele soarelui, ceea ce va reduce temperatura pe care o resimți în casă în zilele caniculare de vară. În cele mai multe cazuri, acoperișurile din tablă fălțuită îți vor reduce costurile care țin de folosirea aerului condiționat cu până la 30%.

Așadar, acoperișul din tablă fălțuită este extrem de versatil, oferind performanță și aspect estetic. Atributele sale sunt ceea ce îl recomandă pentru orice construcție, fiind o alegere nu doar înțeleaptă, dar și foarte eficientă din punct de vedere al raportului calitate-preț.

Împreună cu RoofArt poți să obții toate aceste performanțe și să te bucuri de beneficiile pe care le oferă această soluție pentru acoperișuri, compania garantând 50 de ani pentru exploatare, 30 de ani în ceea ce privește coroziunea și 20 de ani pentru menținerea culorii.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *