Accesorii pentru terasa ta

 

Un lucru foarte bun atunci cand stai la casa este ca te poti bucura oricand de aer liber, de apropierea cu natura. Faptul ca am trait la bloc 26 de ani din toata viata mea, m-a impiedicat sa acord importanta cuvenita locuitului la casa. In apartament, spatiul este restrans si in afara de propria camera sau balcon, nu exista nici un loc in care sa ai posibilitatea sa te relaxezi si sa poti lua o gura de aer proaspat inainte de o zi plina la servici. De multe ori simti nevoia sa te deconectezi de la cotidian pentru a iti incarca bateriile. Atunci cand stai la apartament, acest lucru presupune anumite actiuni in plus: trebuie sa cauti un loc in care sa mergi sa te poti deconecta: in padure, la iarba verde, in varf de munte sau chiar la un picnic in parc. Atunci cand stai la casa, toate actiunile pe care trebuie sa le faci se reduc la minim. Odata ce iesi pe usa de la intrarea in casa, poti sa absorbi toata energia si sa te bucuri de fiecare lucru prezent in curte: pomi fructiferi, gazon, poate chiar si animalutele tale de companie dragi.  Daca ai si o terasa la casa, o poti proteja impotriva intemperiilor cu mai multe tipuri de sisteme de inchideri terase: poti alege prelata pentru terasa sau chiar rulouri transparente pentru terase

Cat timp am trait la apartament, am simtit nevoia sa imi largesc campul vizual, iar singurul loc in care puteam face asta era in balcon. Asa ca, impreuna cu tatal meu-inginer constructor, am optat pentru inchidere balcon cu sticla, sticla de sus pana jos. Au fost facute cateva modificari pentru a putea sa fie aplicate solutiile, iar rezultatul final a fost pe masura asteptarilor. Am avut noroc cu faptul ca privelistea din balcon era una frumoasa, spectaculoasa chiar. Odata cu inchiderea de sticla instalata in balcon, toate diminetile inainte sa plec la scoala, ulterior la facultate si servici, le-am petrecut cu drag in balcon. Devenise oaza mea de relaxare. O decorasem in asa fel incat sa elimin toate piesele de mobilier in plus si sa ma pot bucura de priveliste cu muzica in fundal si savurand o cafea buna.

Daca vrei, poti fi inventiv si poti gasi rapid solutii pentru “problemele” avute. Trebuie doar sa vrei. O mica schimbare iti poate transforma balconul in oaza proprie de liniste si relaxare si poate sa te ajute sa treci mai usor peste problemele si grijile cotidiene.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *